Αρχική Infokids Συνταγές Λαζάνια με σπανάκι και μανιτάρια... η Εδέμ των βιταμινών

Λαζάνια με σπανάκι και μανιτάρια... η Εδέμ των βιταμινών

Με σπανάκι του Ποπάι, πλούσιο σε σίδηρο, αντιοξειδωτικές ντομάτες, μανιτάρια, ρίγανη και θυμάρι, το πιάτο αυτό είναι πλούσιο από κάθε άποψη. Βάλτε τα παιδιά βοηθούς σας (ενδείκνυται χάρη στις στρώσεις από λαζάνια, γέμιση και σαλτσούλα) και ετοιμάστε ένα φαγητό που γεύση του, απλά θα σας μείνει αξέχαστη.

Υλικά
9-10 λαζάνια

Για τη σάλτσα
2 κ.γ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
1 κονσέρβα ντομάτες σε κομμάτια (όχι πολτός)
2 κ.σ. τοματοπολτό
¾ κ.γ. ξερό θυμάρι
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
½ κονσέρβα μανιτάρια, κομμένα και στραγγισμένα
3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
2 ματσάκια σπανάκι, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
½ κιλό μυζήθρα
300 γρ. μοτσαρέλα light
¼ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί.
Βράζετε τα λαζάνια για 5-8 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με κρύο νερό. Απλώνετε τα λαζάνια σε μια λαδόκολλα έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Προετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και το αφήνετε μέχρι να ξανθίσει, γύρω στα δύο λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον τοματοπολτό, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι. Τα αφήνετε με το τηγάνι σκεπασμένο για 10 λεπτά.
Φτιάξτε τη γέμιση: Ζεσταίνετε και πάλι λάδι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε συχνά. Το αφήνετε για 3 λεπτά στη φωτιά. Προσθέτετε στη συνέχεια το σπανάκι και τα μανιτάρια, ξανασκεπάζετε και αφήνετε για 4 λεπτά ακόμη. Στο τέλος, προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίστε τα λαζάνια: Ρίξτε τη σάλτσα που ετοιμάσατε στο ταψάκι που έχετε ήδη βάλει στο φούρνο. Σκεπάστε με μια στρώση λαζάνια. Ρίξτε τη μισή μυζήθρα και τη μισή γέμιση από το σπανάκι και τα μανιτάρια, καθώς και λίγη από τη σάλτσα που έμεινε (το 1/3 περίπου). Πασπαλίστε με το 1/3 της μοτσαρέλας και το 1/3 της παρμεζάνας και ξανά με λίγη από τη σάλτσα. Σκεπάστε με μια στρώση λαζάνια. Ρίχνετε την υπόλοιπη μυζήθρα και την υπόλοιπη γέμιση από σπανάκι, τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα και καλύπτετε με μια στρώση λαζάνια ακόμα, που θα περιχύσετε με τη σάλτσα που έμεινε.
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίστε με τα τυριά που έμειναν και αφήστε το στο φούρνο για 8 ακόμα λεπτά μέχρι να λιώσουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.