- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Λαμπερή στις γιορτές

Όλες αυτή την περίοδο θέλουμε στις εξόδους μας να κερδίσουμε τις εντυπώσεις με τρόπο φυσικό και χωρίς υπερβολές.
Όμως για τις περισσότερες από εμάς οι γιορτές σηματοδοτούν μια περίοδο με πολύ «τρέξιμο», καθώς θέλουμε να προλάβουμε να ευχαριστήσουμε τους δικούς μας αλλά και να νιώσουμε λαμπερές και όμορφες. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε με το κατάλληλο μακιγιάζ. Χρησιμοποιούμε προϊόντα ομορφιάς με νέες υφές, που διαθέτουν τις ιδανικότερες συνθέσεις για ακτινοβολία και έξτρα λάμψη. Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις προτάσεις μας για αξέχαστες εμφανίσεις στις γιορτές.

Πρόσωπο
Προτιμήστε συνθέσεις σε μορφή πούδρας: οι compact (σταθερές), αλλά και αυτές που είναι σε μορφή σκόνης έχουν βάση πυριτίου με αποτέλεσμα να μην αλλοιώνονται εύκολα. Για φυσικό αποτέλεσμα διαλέξτε μία πούδρα σε μορφή σκόνης, ενώ για έξτρα λάμψη, μία compact.
Δοκιμάστε: Couvrance, Avene, για σταθερό αποτέλεσμα και φυσική λάμψη, Flexilift Teint, Vichy για λείανση της επιδερμίδας, Πούδρα λάμψης Glam Stars Highlighter ART DECO.

Βλέφαρα
Μια ιριδίζουσα σκιά στο πάνω βλέφαρο θα δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό look. Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα επιλέξτε μία ροζ λιλά ή γαλάζια σκιά. Αν η απόχρωση της επιδερμίδας σας είναι κανονική, προτιμήστε σομόν ή χρυσή σκιά. Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν οι χάλκινες αποχρώσεις.
Δοκιμάστε: Eyestudio, Diamond Glow, 10 Blue Drama, της Maybelline με λαμπερό τελείωμα, Chrome Intensity, της L’Oreal, για σπινθηροβόλο λάμψη, Ombretto Cotto 2 σε 1, Sant Angelica με δύο αποχρώσεις για δραματικό αποτέλεσμα

Φρύδια
Μία μικρή επάλειψη με λευκή σκιά στο τόξο των φρυδιών σας θα τονίσει τα μάτια, λόγω των αντανακλαστικών μικροσφαιριδίων και του φωτεινού χρώματος. Απλώστε τη σκιά με ένα μεγάλο πινέλο για σκιές ματιών, όταν ολοκληρώσετε με το μακιγιάζ βάσης και ματιών.
Δοκιμάστε: Ιδανική για ευαίσθητα μάτια ακόμα και για φακούς επαφής Sweet Illusion, Christian Dior, μονή ανοικτόχρωμη σκιά, Earth spirits, 101 pale pebble, της Max Factor.

Γραμμή βλεφάρων
Αν είστε καλεσμένη σε ρεβεγιόν και θέλετε να κάνετε εντυπωσιακή εμφάνιση, εφαρμόστε μία shimmer σκιά κατά μήκος του πάνω και κάτω βλεφάρου με ένα flat βουρτσάκι eyeliner. Αν θέλετε έντονο αποτέλεσμα, επιλέξτε πιο σκούρες αποχρώσεις όπως ασημί, βαθύ μπλε ή μοβ. Θα τελειώσετε με δύο στρώσεις μάσκαρα.
Δοκιμάστε: Pulse Perfection της Maybelline, που εφαρμόζεται με δόνηση για αποτέλεσμα ακριβείας, Turbolash, All Effects Motion Mascara Estee Lauder, για μακριές γυριστές βλεφαρίδες.

Μάγουλα
Τα shimmer ρουζ χαρίζουν λάμψη και αίσθηση φρεσκάδας στο πρόσωπο. Αν η επιδερμίδα σας έχει ψυχρό (γαλαζωπό) τόνο, το ροζ ρουζ θα την αναδείξει, ενώ αν η επιδερμίδα σας έχει πιο ζεστή (κιτρινωπή) απόχρωση, η ροδακινή απόχρωση θα είναι περισσότερο κατάλληλη. Προσέξτε ώστε να εφαρμόσετε το ρουζ στην περιοχή των μήλων με φορά προς τα πάνω.
Δοκιμάστε: Blush, Νo 265, Αccord Parfait, της L’Οreal Paris, που δίνει λάμψη στα ζυγωματικά, Les Tissages de Chanel, με 2 αποχρώσεις που δίνουν λάμψη και υγεία στα ζυγωματικά σας!

Χείλη
Θέλετε τα χείλη σας να δείχνουν πιο σαρκώδη; Θα προτιμήσετε τα γυαλιστερά gloss και lipsticks που προσθέτουν μια χυμώδη αίσθηση στα χείλη. Για ένα απλό look θα επιλέξετε ένα χρώμα κοντά στην φυσική απόχρωση των χειλιών σας, ενώ για ένα πιο δραματικό look, θα διαλέξετε μία απόχρωση δύο τόνους πιο σκούρα από το φυσικό σας.
Δοκιμάστε: Κραγιόν Mattene Lipstick, MAC, για πρόσθετη λάμψη, lip gloss Glitter Lip Balm Palette, της Bobbi Brown , Volume Shine No 08, Nivea Beaute για όγκο και λάμψη.