- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Λαχανοσαλάτα με άρωμα Πολίτικης Κουζίνας!

Από την Πόλη μἀς έρχεται αυτή η πολύ νόστιμη και υγιεινή σαλάτα, εύκολη στην παρασκευή της και όμορφη στην όψη της, μιας και τα χρώματα των υλικών δένουν τόσο μεταξὐ τους που την κάνουν ακαταμάχητη. Λαχανοσαλάτα με άρωμα από Πολίτικη Κουζίνα, λοιπόν, σας παροτρύνω να την φτιάξετε για να συνοδεύσετε οποιαδήποτε μαγειρευτά ή ψητά πιάτα με όλα τα είδη κρεάτος. Μπορείτε να την ετοιμάσετε πολλές ώρες πριν τη σερβίρετε, αφού έτσι, σπάνιο για σαλάτα, γίνεται πιο νόστιμη!

 Συστατικά

1 άσπρο λάχανο (μικρού μεγέθους)

2 κόκκινες πιπεριές

1 πρἀσινη πιπεριά

1/2 ματσάκι μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ξίδι

Εκτέλεση

Αφαιρείτε από το λάχανο τα εξωτερικά φύλλα και το ψιλοκόβετε.Το βάζετε σε ένα σουρωτήρι και το πλένετε καλά, μετέπειτα το αφήνετε για να στραγγίξει, όση ώρα θα ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Πλένετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα σποράκια τους και τις κόβετε σαν σπιρτόξυλα. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό κια λιώνετε το σκόρδο ή μπορείτε να το περάσετε από το ψηλό μέρος του τρίφτη. Στη συνέχεια ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το λάχανο, τις πιπεριές, το μαϊντανό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά τη σαλάτα. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε πάλι καλά ώστε να πάει παντού.

Σκεπάζετε τη σαλατιέρα και την αφήνετε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο, για δυο-τρεις ώρες τουλάχιστον, πριν την σερβίρετε.

Tip: Εάν δεν σας αρἐσει το σκόρδο, μπορείτε να μη βάλετε καθόλου σκόρδο στη σαλάτα σας αλλά να αλείψετε με μια κομμένη σκελίδα τα τοιχώματα της σαλατιέρας.

Διατροφική Αξία λάχανου

   Ήδη από τα αρχαία χρόνια, το λάχανο θεωρούνταν ότι κατείχε θεραπευτικές ιδιότητες. Εκείνος που ανακάλυψε πρώτος τις θεραπευτικές ιδιότητες του λάχανου ήταν ο Ρωμαίος ρήτορας Κάτο ο Πρεσβύτερος (234 π.Χ.- 149 π.Χ.), ο οποίος συμβούλευε για τη θεραπεία των καρκινικών πληγών στον μαστό των γυναικών, την επάλειψη με τριμμένα φύλλα λάχανου. Πλέον, οι αντικαρκινικές ιδιότητες του λάχανου επιβεβαιώνονται από αρκετές κλινικές έρευνες. Εκείνο το φυτοχημικό συστατικό του λάχανου το οποίο έχει συνδεθεί με αυτήν τη δράση, είναι η ινδόλη-3-καρβινόλη. Η συγκεκριμένη ένωση είναι δυνατόν να αναστρέψει προκαρκινωματώδεις μεταβολές της τραχήλου της μήτρας.