Μάθετε τα πάντα για το iPhone 5

Επιτέλους, το πολυαναμενόμενο iphone 5 παρουσιάστηκε επισήμως και ήδη έχουν αρχίσει οι παραγγελίες όσων επιθυμούν διακαώς να το αποκτήσουν. Εκ πρώτης όψεως θυμίζει τα απερχόμενα 4 και 4S αλλά για να μην είμαστε και άδικοι παρουσιάζει σημαντικές διαφορές εν σχέσει με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Διαστάσεις

Το νέο μοντέλο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και γυαλί. Είναι το ελαφρύτερο και πιο λεπτό iPhone που έχει κατασκευαστεί ποτέ και σε αντίθεση με την οθόνη των 3,5 ιντσών του 4S το νέο μοντέλο έχει οθόνη 4 ιντσών, η οποία είναι επίσης Retina με ανάλυση 326 pixel/inch. Το μήκος είναι μεγαλύτερο λόγω της νέας οθόνης, ωστόσο, το πλάτος δεν έχει αλλάξει.

Ασύρματη τεχνολογία

Το iPhone 5 έχει αναβαθμισμένες δυνατότητα στο mobile internet και στην ασύρματη συνδεσιμότητα του (ultrafast wireless – LTE)

Επεξεργαστική ισχύς

Το νέο chip Apple A6 προσφέρει δύο φορές μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ σε cpu και graphics σε σχέση με το Α5 και παράλληλα είναι λιγότερο ενεργοβόρο για την μπαταρία καθώς έχουν μειωθεί οι διαστάσεις τους κατά 22%.

iSight

Για τους λάτρεις τις φωτογραφίας παρουσιάζει τις ίδιες δυνατότητες με το 4S (παρόλο που συσκευή είναι πλέον πιο λεπτή) και επιπλέον προσφέρει καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και τη δυνατότητα λήψης πανοραμικών φωτογραφιών.