- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Μέθοδος KUMON: κάνω διακοπές και μαθαίνω!

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται για το πώς τα παιδιά τους θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στις καλοκαιρινές διακοπές. Ένας άλλος μεγάλος φόβος των γονέων είναι ότι μετά το καλοκαίρι η επιστροφή και προσαρμογή των παιδιών στο σχολείο θα είναι δύσκολη και επώδυνη.
Παρά τη διαδεδομένη άποψη – ότι το καλοκαίρι τα παιδιά δεν πρέπει παρά να ξεκουράζονται, είναι μια περίοδος που προσφέρει μοναδική ευκαιρία να μάθουν, να βελτιώσουν τις μαθησιακές τους ικανότητες, να αποκτήσουν καινούργιες γνώσεις. Όταν είμαστε χαλαροί, ξεκούραστοι και δεν δεχόμαστε την πίεση, μαθαίνουμε τα περισσότερα και τα καλύτερα πράγματα – θυμηθείτε τον εαυτό σας όταν ήσασταν παιδιά!
Αναμφίβολα μια χαλαρή καθημερινή μελέτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βοηθάει τα παιδιά να προσαρμοστούν πιο εύκολα στο σχολείο μετά την επιστροφή από τις διακοπές. Είναι χρήσιμη και για έναν άλλο λόγο – αρκετοί μικροί μαθητές παρότι προήχθησαν στην επόμενη τάξη στο σχολείο, δεν έχουν κατανοήσει όλη την ύλη της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς. Το γεγονός αυτό δημιουργεί κενά, τα οποία, αν δεν εντοπιστούν και καλυφθούν έγκαιρα, μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο στην περαιτέρω διαδικασία μάθησης του παιδιού.
Ο παιδαγωγικός οργανισμός KUMON δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο τους χρόνο στη διάρκεια του καλοκαιριού και να ξεκουραστούν…. μαθαίνοντας! Φέτος, για πρώτη φορά, θα παραμείνει ανοικτό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών εκτός του διαστήματος 1/8- 19/8.

Τι είναι η μέθοδος KUMON;
Η μέθοδος Κumon είναι μια παιδαγωγική μέθοδος που έχει στόχο την αφύπνιση των δυνατοτήτων κάθε παιδιού.
* στηρίζεται στην αρχή της αυτενέργειας στη διαδικασία πρόσληψης της γνώσης, την αυτομάθηση. Ο τρόπος αυτός εξασφαλίζει στο παιδί το κίνητρο για μάθηση, το βοηθά να αξιοποιεί καλύτερα το δυναμικό του και το κάνει ικανό να αφομοιώνει, να συμπληρώνει και να επεκτείνει την όποια γνώση παίρνει

* εφαρμόζεται εξατομικευμένα σε κάθε μαθητή, για να μπορεί αυτός να δραστηριοποιείται και να εξασκείται στο επίπεδο των δικών του δυνατοτήτων και δεξιοτήτων.

* οδηγεί το παιδί βήμα προς βήμα σε συγκεκριμένο στόχο. Έτσι, αυτό αποκτά αυτοπεποίθηση και γίνεται ικανό να ξεπερνά προβλήματα – προτερήματα που θα το βοηθήσουν και σε άλλους τομείς της ζωής του.

Βασικό εργαλείο της μεθόδου είναι τα Μαθηματικά γιατί είναι ένας τομέας με λογική και εύκολα κατανοητή δόμηση. Μπορεί κανείς να δει το επόμενο βήμα και το σωστό αποτέλεσμα.
Η μέθοδος απευθύνεται σ’ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 από τον Ιάπωνα μαθηματικό Toru Kumon από ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και με αφορμή την έλλειψη ενδιαφέροντος για μάθηση του γιού του Takeshi στα χρόνια του δημοτικού. Αργότερα η μέθοδος αναπτύχθηκε παγκοσμίως, έχοντας αυτή τη στιγμή 4,5 εκατομμύρια μαθητές σε 46χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τι προτείνει η KUMON για τις καλοκαιρινές διακοπές;
Η Kumon πιστεύει ότι η μάθηση είναι μια συνεχής διαδικασία που στις διακοπές γίνεται διαφορετική, χαλαρή και στοχεύει στην εμπέδωση των γνώσεων. Γι’ αυτό προτείνει την ολιγόωρη με ευχαρίστηση και χωρίς πίεση αποτελεσματική μάθηση και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Στην Kumon τα παιδιά ασκούνται με φύλλα εργασίας 10 λεπτά καθημερινά και επισκέπτονται το κέντρο της Kumon δύο φορές την εβδομάδα για περίπου 20 λεπτά.

Κάνετε τώρα την εγγραφή!
Ο παιδαγωγικός οργανισμός KUMON θα παραμένει ανοικτός κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών εκτός του διαστήματος 1/8-19/8. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή
11:00 – 19:00
Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της KUMON κοστίζει 67 ευρώ το μήνα, με μια εφάπαξ εγγραφή των 25 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες: Kumon Educational Greece,
Αγίου Κων/νου 68, Ηλιούπολη,
τηλ: 2109768040
www.kumon.com.gr