“Μήλα Πασχαλίτσες” τα παιδία παίζει…

Παίζουμε και τρώμε! Παίζουμε με τα φρούτα και τα παρουσιάζουμε στα παιδιά με τέτοιο τρόπο που πραγματικά ξετρελαίνονται! Ένα εύκολο σνακ για τα μικρούλια μας, που θα κάνει το απόγευμά τους διασκεδαστικό. Μήλα κόκκινα όσα θέλετε και ξεκινάμε… ” Μήλο μου κόκκινο ρόιδο βαμμένο…”

Συστατικά
4 κόκκινα μήλα ( Βιολογικής Καλλιέργειας)  για 2 παιδάκια
Σταφιδούλες ξανθές και σκούρες
Φιστικοβούτυρο

Οδοντογλυφίδες 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε προσεχτικά, για να μην χαλάσουμε το σχήμα τους, τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε λευκά πιάτα ή σε μεγάλη πιατέλα ώστε να φαίνεται το μέρος με τη φλούδα. Μετέπειτα, παίρνουμε  μια μπατονέτα και τη βουτάμε στο φιστικοβούτυρο και  την ακουμπάμε κατά τόπους  στη “ράχη” του μήλου ώστε να σταθεροποιηθεί  το φιστικοβούτυρο. Πάνω εκεί κολλάμε τις ξανθές σταφιδούλες και στο πίσω μέρος του μήλου κολλάμε 2 σκούρες σταφιδούλες – έτσι δημιουργούμε τα μάτια της πασχαλίτσας. Παίρνουμε δυο οδοντογλυφίδες, καρφώνουμε  μια σταφιδούλα σε κάθε μια απ΄αυτές και τέλος τις  καρφώνουμε στο πίσω μέρος του μήλου, έτσι δημιουργούμε τις κεραίες! Να μια ωραία πασχαλίτσα…

Διατροφική αξία μήλου

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!      
Αυτή η παροιμία κρύβει αρκετές αλήθειες, οι οποίες επιβεβαιώνονται διαρκώς από πολλές έρευνες. Ένα μεσαίου μεγέθους μήλο, μαζί με τη φλούδα του είναι δυνατόν να προσδώσει 2,5 έως 3 γρ. φυτικών ινών και μόνο 70-80 θερμίδες.  Οι διαλυτές φυτικές ίνες του μήλου είναι  δυνατόν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης του αίματος μέσω της αυξημένης απέκκρισης των χολικών αλάτων. Από την άλλη, οι αδιάλυτες φυτικές ίνες του μήλου μειώνουν το χρόνο διέλευσης στον εντερικό σωλήνα προστατεύοντας έτσι από καρκίνο του παχέως εντέρου. Επίσης, τα μήλα και η ειδικότερα η φλούδα τους είναι πλούσια σε κερκετίνη. Η κερκετίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο είναι πιθανόν να συντελεί στην πρόληψη του ηπατικού έλκους, να μειώνει την ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και να προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις.