Αρχική Infokids Συνταγές Μαρμελάδα μανταρίνι

Μαρμελάδα μανταρίνι

Γλυκύτατο εποχικό φρούτο, που θα μας δώσει μια εξίσου γλυκιά μαρμελάδα. Α, και μην ξεχάσετε, πάει πακέτο με ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι.

Υλικά
1 κιλό μικρά μανταρίνια
1 λεμόνι
άφθονο νερό
5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φρούτα μας. Κόβουμε τα μανταρίναι και το λεμόνι στα τέσσερα και αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα άκρα και τα κουκούτσια τους. Ό,τι αφαιρέσαμε,το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και σκεπάζουμε με νερό έως επάνω.
Ψιλοκόβουμε τα κομμάτια των φρούτων με το ψαλίδι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 11/2 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μια ολόκληρη μέρα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε μέσα το νερό των κουκουτσιών και δένουμε τα κουκούτσια σε ένα τούλι. Στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα μανταρίνια. Σιγοβράζουμε τα φρούτα για 40 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα για μιάμιση ώρα περίπου, ώσπου να δέσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και ξαφρίζοντας.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε από μέσα το τούλι με τα κουκούτσια, αφού το στύψουμε. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα, ώστε να μοιραστούν παντού τα κομματάκια του μανταρινιού.
Την τοποθετούμε σε βαζάκια και τα κλείνουμε καλά όταν κρυώσει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.