- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Μια μπάλα για τα παιδιά», η νέα ενέργεια της Super League

«Μια μπάλα για τα παιδιά» είναι η πρωτοβουλία της Super League,σε συνεργασία με τις 16 ΠΑΕ-Μέλη της, για τη συλλογή μπαλών με τη συμμετοχή φιλάθλων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που απαρτίζουν τον ποδοσφαιρικό χάρτη της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας μας.

Κατά τις 13η (1,2,3/12), 14η (8,9,10/12) και 15η (15,16,17/12) αγωνιστικές ημέρες του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ οι φίλαθλοι θα μπορούν να φέρνουν μαζί τους στο γήπεδο μπάλες, οι οποίες θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία συλλογής τους πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των γιορτών θα διανεμηθούν σε Ιδρύματα, Σχολεία και άλλους φορείς της κάθε πόλης.

Στόχος της ενέργειας αυτής δεν είναι μόνο η συμμετοχή των φιλάθλων σε μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά πολύ περισσότερο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης για τα Ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά σε κάθε πόλη σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε, «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οφθαλμοφανές ότι περνάει την δική του μεγάλη κρίση. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, καθώς μην έχοντας από το παρελθόν την καλύτερη δυνατή δομή, κλήθηκε απροετοίμαστο, όπως και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι κλάδοι επιχειρήσεων, να διαχειριστεί μια πρωτοφανή οικονομική κρίση για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα. Θεωρώ ότι στην παρούσα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας είναι μια ευκαιρία για να μην πω υποχρέωση, προκειμένου το ποδόσφαιρο με τις κατάλληλες ενέργειες, τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και τον απαραίτητο σχεδιασμό να επιστρέψει, να εισχωρήσει θα έλεγα, στην κοινωνία με θετικό τρόπο δείχνοντας τις δικές του υπαρκτές ευαισθησίες και βοηθώντας όπως και όπου μπορεί.

Η ενέργεια αυτή όπως είναι φανερό έχει στόχο τα παιδιά και πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα όντας μια κατεξοχήν γιορτή για τα παιδιά είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να υλοποιηθεί. Τα παιδιά και η μπάλα, το βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου, είναι νομίζω συνδεδεμένα από τις πρώτες θα έλεγα στιγμές της “ζωής” τους και άρα για εμάς ήταν εύλογο το να οργανώσουμε μια ενέργεια σε αυτόν τον άξονα. Η Super League κάνει την αρχή με 1000 μπάλες και καλεί τους φιλάθλους να συμμετάσχουν, προκειμένου να τις αυξήσουμε, ώστε να τις δώσουμε στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη.»

Κατά την διεξαγωγή την 13η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ (1,2,3/12/2012) μπορείτε κι εσείς να φέρετε μια μπάλα στις έδρες της SKODA Ξάνθης, του Άρη, του Ολυμπιακού, του ΟΦΗ, της Βέροιας, της Λιβαδειάς, του Πανιωνίου και της ΑΕΚ την 14η (8,9,10/12/2012) στα γήπεδα της Κέρκυρας, του ΠΑΟΚ, του Ατρομήτου, του Πλατανιά, του Αστέρα Τρίπολης, του ΠΑΟ, της SKODA Ξάνθης και του Πανθρακικού και την 15η αγωνιστική (15,16,17/12/2012) στην Κέρκυρα, τον ΟΦΗ, τον Πανιώνιο, τον Άρη, την ΑΕΚ, τη Λιβαδειά, τη Βέροια και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σημεία συλλογής μπαλών ανά γήπεδο:

O.A.K.A (A.E.K.)
Θύρες Ρ1&Ρ2
Θύρα 9

Γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» (Άρης)
Θύρα 2Α
Θύρα 7Α

Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης (Αστέρας Τρίπολης)
Θύρα 3 (Χώρος Parking βοηθητικού Γηπέδου)

Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου (Ατρόμητος Αθηνών)
Θύρα 3 & 4

Δημοτικό Στάδιο Βέροιας (Βέροια)
Θύρα 1 & 2

Ε.Α.Κ. Κέρκυρας (Κέρκυρα)
Θύρα VIP

Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς (Λεβάδειακος)
Θύρα 1

Στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης” (Ολυμπιακός)
Θύρα 21/22
Θύρα 35

Γήπεδο “Θ. Βαρδινογιάννης” (Ο.Φ.Η.)
Θύρα 9

O.A.K.A (Παναθηναϊκός)
Θύρες Ρ1&Ρ2

Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής (Πανθρακικός)
Θύρα 1

Γήπεδο Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. (Πανιώνιος)
Θύρα 5 & 6

Γήπεδο Τούμπας (Π.Α.Ο.Κ.)
Θύρα 1

Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων “ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ” (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
Θύρα 1 & 2

Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων (Πλατανιάς Χανίων)
Θύρα 1

Skoda Ξάνθη Arena (Skoda Ξάνθη)
Θύρα Γ