Μικρά μυστικά για τη λήψη βιταμινών στο καλοκαιρινό παιχνίδι

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή αφιερωμένη στα παιδιά, μιας και τα μαθήματα και οι σκοτούρες του σχολείου έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη! Ο ελεύθερος χρόνος πολύς, με αποτέλεσμα το παιχνίδι και οι βόλτες να αποτελούν τις βασικές ασχολίες στην καθημερινότητά τους!
Τα δραστήρια παιδιά είναι σημαντικό να τροφοδοτούνται καθημερινά με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά που θα τους εξασφαλίσουν την ομαλή ανάπτυξη, την καλή υγεία αλλά και τα απαραίτητα «καύσιμα» για τα αθλήματα και τις δραστηριότητές τους.

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στους μικρούς μας φίλους!

Ένα «δυνατό» ξεκίνημα
Μπορεί η πνευματική εργασία του σχολείου να μην είναι προτεραιότητα πλέον, το πρώτο γεύμα της ημέρας και το δεκατιανό κολατσιό ωστόσο εξακολουθούν να είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας για τα παιδιά, εφόσον τα ανατροφοδοτούν με ενέργεια για να ξεκινήσουν την ημέρα τους με ζωντάνια και καλή διάθεση. Δημητριακά και αμυλούχα, γαλακτοκομικά, λαχανικά, φρούτα και οι 100% φυσικοί χυμοί αποτελούν τις βασικές ομάδες που μπορούν να το απαρτίζουν! Γρήγορη, εύκολη, γευστική και θρεπτική λύση για το ξεκίνημα της ημέρας τους μπορεί να αποτελέσουν και οι 100% φυσικοί χυμοί Amita FUN! cocktail μήλο, ροδάκινο και μπανάνα σε συνδυασμό με κάποιο τοστ ή κουλούρι, για το δεκτιανό τους κολατσιό. Μια συσκευασία Amita FUN! αντιστοιχεί σε ένα ποτήρι χυμό (250 ml), ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας παροχής βιταμινών Β6, Β12, C και Ε.

Ενδιάμεσα γεύματα… διαλείμματα ενέργειας!
Τα ενδιάμεσα γεύματα είναι εξίσου σημαντικά στον ανεφοδιασμό των παιδιών με ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και υγρά, πολύ περισσότερο μάλλον όταν τα παιδιά ασχολούνται με αθλήματα και έντονο δραστήριο παιχνίδι! Στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο τα ενδιάμεσα γεύματα να αποτελούν καλή πηγή άμεσης ενέργειας δηλαδή υδατανθράκων, να εξασφαλίζουν ένα ποσοστό των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται οι μικροί μας φίλοι μέσα στην ημέρα και ταυτόχρονα να ενυδατώνουν μιας και οι απώλειες υγρών τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού είναι αυξημένες! Οι 4 απίθανες γεύσεις Amita FUN! cocktail Μήλο, Ροδάκινο, Μπανάνα, Φράουλα εφοδιάζουν τα παιδιά με ενέργεια και απαραίτητα υγρά, ενώ καλύπτουν το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας παροχής βιταμινών Β6, Β12, C και Ε.

Γίνε κι εσύ μέλος στο Amita FUN! CLUB για να λάβεις πιο πολλές FUNταστικές ιδέες για δημιουργικές ασχολίες με το παιδί μέσα στο σπίτι!!