Μοσχάρι με φασολάκια

Τα φασολάκια είναι ένα παρεξηγημένο πιάτο που οι μικροί μας φίλοι δεν το προτιμούν. Αντί για σκέτα φασολάκια δοκιμάστε να τους τα σερβίρετε μαζί με μοσχάρι κοκκινιστό.

Υλικά :

1 κιλό μοσχαράκι σε μπουκίτσες
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδου ελαφρά κοπανισμένες
2 φύλλα δάφνης
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες/ 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση:

Τοποθείτε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά και την αφήνετε να ζεσταθεί καλά χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μοσχάρι με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε για δύο λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη. Σωτάρετε για ακόμη 2 λεπτά και προσθέτετε την ντομάτα. Ανακατεύετε και, μόλις το μείγμα πάρει πάλι βράση, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέτετε τα φασολάκια, δυναμώνετε τη φωτιά για να πάρει μια βράση και ξαναχαμηλώνετε. Μαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια. Μετά ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύετε, σιγοβράζετε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.