Αρχική Infokids Συνταγές Μοσχάρι με φασολάκια

Μοσχάρι με φασολάκια

Τα φασολάκια είναι ένα παρεξηγημένο πιάτο που οι μικροί μας φίλοι δεν το προτιμούν. Αντί για σκέτα φασολάκια δοκιμάστε να τους τα σερβίρετε μαζί με μοσχάρι κοκκινιστό.

Υλικά :

1 κιλό μοσχαράκι σε μπουκίτσες
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδου ελαφρά κοπανισμένες
2 φύλλα δάφνης
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες/ 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση:

Τοποθείτε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά και την αφήνετε να ζεσταθεί καλά χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μοσχάρι με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε για δύο λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη. Σωτάρετε για ακόμη 2 λεπτά και προσθέτετε την ντομάτα. Ανακατεύετε και, μόλις το μείγμα πάρει πάλι βράση, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέτετε τα φασολάκια, δυναμώνετε τη φωτιά για να πάρει μια βράση και ξαναχαμηλώνετε. Μαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια. Μετά ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύετε, σιγοβράζετε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.