Αρχική Infokids Συνταγές Μους με γλυκομυζήθρα και φρούτα

Μους με γλυκομυζήθρα και φρούτα

Καλοκαιρινό γλυκάκι, κάτι σαν κρητικό cheesecake, που θα το φτιάξετε εύκολα και θα το απολαύσετε όλοι με λαχτάρα. Ευχαριστούμε το CretanGastronomy για την παραχώρηση της συνταγής.

YΛΙΚΑ

Για τη «μους»:

► 400 γρ γλυκιά μυζήθρα (φρέσκος ανθότυρος)
► 200 ml γιαούρτι στραγγιστό (μπορεί να είναι και 2% αν κάνουμε δίαιτα)
► ½ κούπα ζάχαρη άχνη
► 5-6 σταγόνες υγρή βανίλια ή δυο σωληνάκια
► 2-3 κουταλιές γάλα

Για τη σάλτσα φράουλας:

► 2 κούπες πολτό φράουλας
► ½ κούπα ζάχαρη συνηθισμένη
► 1 σφηνάκι κονιάκ

Επιπλέον:

Αλεσμένα μπισκότα (περίπου 15 μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ) ή κουλουράκια βουτύρου ή ακόμη και κρίθινα ώστε να έχουμε ¾ -1 κούπα σκόνη.
Ολόκληρες φράουλες όσες οι μερίδες που θα φτιάξουμε και λίγο δυόσμο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρολάκι και σε υψηλή θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και την αφήνουμε να βράσει για 12-15 λεπτά ανακατεύοντας πότε πότε και βγάζοντας τον αφρό με ένα κουτάλι.
Δύο καπάκια είναι περίπου ένα σφηνάκι! Αφήνουμε να κρυώσει. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε την προηγούμενη μέρα ή αρκετές ώρες πριν τη χρήση της.

Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα, προσθέτουμε το γιαούρτι, την άχνη, τη βανίλια, και χτυπάμε με το μίξερ. Βολεύει και το μίξερ του χεριού αν έχει δυνατό μοτέρ. Προσθέτουμε τις δύο κουταλιές γάλα και ελέγχουμε τη ρευστότητα. Αν μας αρέσει δεν προσθέτουμε το υπόλοιπο, αλλιώς προσθέτουμε λίγο ακόμη.

Αλέθουμε τα μπισκότα και αρχίζουμε τη συναρμολόγηση:

Βάζουμε μια κουταλιά σκόνη μπισκότου σε μπολ ή σε κολονάτο ποτήρι. Μετά κρέμα, σάλτσα φράουλας, κρέμα, μπισκότο, κρέμα και τελειώνουμε με σάλτσα φράουλας. Βάζουμε από πάνω την ολόκληρη φράουλα και το κλαδάκι το δυόσμο. Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες τουλάχιστον και σερβίρουμε.

Με τις παραπάνω ποσότητες φτιάχνουμε 4-6 μπολάκια ή 6-8 ποτήρια (μπορεί και περισσότερα ανάλογα με το μέγεθός τους).

Tips
► Σε εκδοχή διαίτης μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με γλυκαντικό σε αντίστοιχη (όχι σε ίδια) ποσότητα, να παραλείψουμε το μπισκότο και να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι 2%.
► Αν δεν μπορείτε να βρείτε μυζήθρα χρησιμοποιήστε τυποποιημένο ανθότυρο, ή άλλο μαλακό ανάλατο τυρί. Αν είναι πολύ υγρό, παραλείψτε το γάλα.
► Η μους είναι αρκετά σταθερή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κρέμα σε εύκολες και light τουρτίτσες.
► Μπορούμε αν βιαζόμαστε, αντί σάλτσα φρούτων να αραιώσουμε κάποια αγαπημένη μας μαρμελάδα με λίγο λικέρ ή κονιάκ (αν δεν καταναλωθεί από μικρά παιδιά. Στη βρασμένη σάλτσα δεν υπάρχει φόβος γιατί το οινόπνευμα εξατμίζεται με το βρασμό).
Πηγή: http://cretangastronomy.blogspot.com/2011/06/blog-post_05.html


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.