Αρχική Infokids Συνταγές Μπιφτέκια τόνου

Μπιφτέκια τόνου

Ο τόνος αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή. Ένα ψάρι πλούσιο σε φώσφορο, σελήνιο και κάλιο που συμβάλλει τα μέγιστα στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολλών σοβαρών παθολογικών καταστάσεων. Τα μπιφτέκια τόνου είναι μια έξυπνη λύση φαγητού και για τα παιδάκια που αρνούνται πεισματικά να φάνε ψάρι και δεν προσλαμβάνουν τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα.

Υλικά:

2 κονσέρβες τόνο σε νερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφαιρείτε τον τόνο από την κονσέρβα, στραγγίζοντας τον καλά για να φύγουν τα πολλά υγρά. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ζυμώνετε το μείγμα και το αφήνετε να "ησυχάσει" για 15 λεπτά σκεπασμένο εντός ψυγείου. Προθερμαίνετε τον φούρνο τους 180ο. Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζετε να πλάθετε τα μπιφτέκια τόνου με την ίδια ακριβώς διαδικασία που κάνετε και τα κλασικά μπιφτέκια. Αφού τα πλάσετε τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε για 20 λεπτά. Μπορείτε να συνοδεύσετε τα μπιφτέκια με μια πράσινη σαλάτα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.