- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Νέα Έρευνα: Ένα ποτήρι Γάλα για τη Δίαιτα της Μαμάς

Άνοιξη, προπομπός του καλοκαιριού. Τι συμβαίνει λοιπόν κάθε τέτοια εποχή στο μυαλό μιας γυναίκας. Μπαίνουν σε εφαρμογή τα πιο απίθανα πλάνα από καλές και άλλες -λιγότερες καλές- δίαιτες. Γιατί ο στόχος είναι κοινός. Η απώλεια βάρους εν όψει καλοκαιριού. Κι ενώ πεινάτε, προσπαθείτε συνήθως να κατευνάσετε την πείνα με ένα χυμό. Καλός είναι σίγουρα ο χυμός, αλλά σύμφωνα με νέες έρευνες, ακόμα καλύτερο είναι ένα ποτήρι γάλα, το οποίο θα σας κόψει την πείνα και θα σας βοηθήσει στην πολυπόθητη προσπάθεια για δίαιτα (βλέπετε άλλωστε και το γνωστό μοντέλο Χάιντι Κλουμ στη φωτογραφία με ένα ποτήρι γάλα στο χέρι εν ώρα δουλειάς). Συν τοις άλλοις όλοι γνωρίζουμε ότι το γάλα είναι και εξαιρετικά ωφέλιμο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ποτήρι άπαχο γάλα μπορεί να περιορίσει την όρεξη αλλά και τον αριθμό θερμίδων που καταναλώνονται στο υπόλοιπο της ημέρας. Για του λόγου το αληθές, όταν εθελοντές κατανάλωσαν 600 ml άπαχο γάλα (λίγο παραπάνω από δυο φλιτζάνια) ανέφεραν ότι αισθάνονταν πιο χορτασμένοι και έφαγαν λιγότερο στο μεσημεριανό γεύμα παρά όταν κατανάλωσαν 600 ml χυμό.
Αυτή η αίσθηση κορεσμού μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι το γάλα περιέχει και πρωτεΐνη, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ένα ποτήρι γάλα έχει σχεδόν 30 θερμίδες λιγότερες από ένα ποτήρι χυμό.