Νέα έρευνα. Η γυμναστική στην εγκυμοσύνη χαρίζει πιο αδύνατα παιδιά μελλοντικά

Αν είστε έγκυος, αλλά και fan της άσκησης, εφόσον όλα πηγαίνουν θαυμάσια με την εγκυμοσύνη σας, δεν έχετε λόγο να στερηθείτε τη γυμναστική σας ούτε αυτή την περίοδο, αφού τελευταία έρευνα επιστημόνων από τις ΗΠΑ και τη Ν. Ζηλανδία έδειξε ότι η ελαφριά άσκηση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού μελλοντικά.

Παράλληλα, οι ερευνητές έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι οι υπέρβαρες ή παχύσαρκες μητέρες είναι πιο πιθανό να φέρουν στον κόσμο μεγάλα μωρά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τις περιπτώσεις 84 γυναικών που περίμεναν το πρώτο τους παιδί, η γυμναστική συνδέεται με πιο αδύνατα παιδιά.

Συγχρόνως, περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο μεταβολισμός που θα έχει ένα παιδί στο μέλλον, επηρεάζεται από το περιβάλλον του στη μήτρα.

Στην έρευνα των ειδικών, οι γυναίκες που έκαναν γυμναστική απέκτησαν μωρά τα οποία ήταν κατά 143 γραμμάρια πιο ελαφριά, κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τα παιδιά μητέρων που δεν έκαναν καθόλου γυμναστική. Το ύψος των παιδιών δεν είχε διαφορά.

«Το μεγάλο μέγεθος του μωρού κατά τη γέννησή του συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας. Επομένως, σύμφωνα με αυτή τη νέα έρευνα, η μείωση του βάρους του παιδιού θα έχει μακροχρόνια οφέλη, περιορίζοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης παχυσαρκίας», δήλωσε ο Δρ. Πολ Χόφμαν, επικεφαλής της έρευνας, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.