- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Νέα χρονιά-νέα αρχή

Ο Ιανουάριος είναι ο κατεξοχήν μήνας που σκεφτόμαστε και ορίζουμε τα «θέλω» και τα «πρέπει» της νέας χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτά, η υπόσχεση στον εαυτό μας να τηρήσουμε ένα πλάνο σωστής διατροφής. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να μάθεις να τρέφεσαι σωστά, πετυχαίνοντας και καλύτερη υγεία:
1. Φτιάξε πλάνο. Κατάγραψε με τη βοήθεια και ενός διατροφολόγου όλα τα σημαντικά γεύματα της ημέρας, χωρίς φυσικά να ξεχνάς τα σνακ. Κόλλησε τη σελίδα σε σημείο που δεν θα περνά απαρατήρητο μέσα στη μέρα και τήρησε το πλάνο των γευμάτων με ευλάβεια. Η τήρηση αυτού του πλάνου θα σε βοηθήσει να έχεις δύναμη και ενέργεια όλη μέρα, αλλά θα διατηρήσεις και το βάρος σου σε επιθυμητά επίπεδα.
2. Μην το κρατάς κρυφό. Ενημέρωσε την οικογένειά και τους στενούς φίλους σου για την απόφασή σου να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής και τη διατροφή σους. Η υποστήριξή τους θα έχει ανεκτίμητη αξία. Πληροφόρησέ τους σχετικά με το τι σχεδιάζεις να κάνεις και γιατί.
3. Κουζίνα εν τάξει. Απομάκρυνε όλα τα τρόφιμα που θέλεις να αποφύγεις και τα οποία μπορούν να σε βάλουν σε πειρασμό σε στιγμές αδυναμίας. Αγόρασε και γέμισε τα ράφια σου με τα υγιεινά τρόφιμα που αποφάσισες να καταναλώνεις καθημερινά όλη τη νέα χρονιά.
4. Βάλε στόχους. Η διαφορά του στόχου από την απλή επιθυμία είναι ότι ένας στόχος θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος, ελκυστικός, ρεαλιστικός και χρονικά τοποθετημένος. Με απλά λόγια, άλλο είναι να επιθυμείς να τρέφεσαι σωστά και άλλο να αποφασίσεις με ποιο συγκεκριμένο τρόπο θα το προσπαθήσεις, πότε θα ξεκινήσεις και πώς θα τα καταφέρεις.