Νίνα Λοτσάρη: Ζω μια γλυκιά αίσθηση εν αναμονή του πελαργού

Συναντήσαμε την πανέμορφη και πολυτάλαντη Νίνα Λοτσάρη, λίγες μέρες πριν τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Χαρούμενη, λαμπερή, πάντα κομψή και ευγενική, μας μίλησε για τις τελευταίες μέρες της αναμονής, την ψυχολογία της ίδιας αλλά και της μεγαλύτερης κορούλας της Νεφέλης, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά της και για τα επαγγελματικά πλάνα της νέας σεζόν.

– Εν αναμονή της γέννησης του παιδιού σας, πώς είναι η ψυχολογία σας; Έχετε προετοιμάσει τη Νεφέλη να υποδεχθεί το νέο μέλος της οικογένειας;
Και στις δύο εγκυμοσύνες μου είχα την τύχη να είμαι καλοδιάθετη, ήρεμη, με μια γλυκιά αίσθηση αναμονής και ούτε στιγμή δεν είχα την ανάγκη να «εκμεταλλευτώ» τις ανοχές των γύρω μου! Η αγαπημένη μου κορούλα Νεφέλη είναι αρκετά ώριμη πια, ούσα 6 χρονών, να υποδεχτεί με μεγάλη χαρά την αδερφούλα της!

– Πώς περάσατε τις καλοκαιρινές σας διακοπές; Ποια μέρη επισκεφθήκατε;
Λόγω της εγκυμοσύνης είχα την ανάγκη να είμαι σε ασφαλή για μένα μέρη και έτσι ο πρώτος σταθμός των διακοπών μου ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα μου, η Πάτρα, και μετά η Λέρος, το νησί απʼ όπου κατάγεται ο άντρας μου.

– Είστε μια λαμπερή γυναίκα που φροντίζει να είναι κομψή και περιποιημένη όλες τις ώρες της ημέρας. Ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής; Η κόρη σας ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα;
Έχω υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής όσον αφορά τη διατροφή και τη φυσική μου κατάσταση, που με κρατάει σε επιθυμητά επίπεδα χωρίς να το παλεύω. Μου φαίνεται απλό και λογικό να γυμνάζομαι 3 με 4 φορές την εβδομάδα αυστηρά και να μαγειρεύω ελαφριά, μεσογειακή κουζίνα χωρίς λίπη, βούτυρα και πολλά λάδια. Αυτό που όμως παλεύω είναι να μεταδώσω όσο πιο ανώδυνα γίνεται τις καλές μου συνήθειες στην κόρη μου!

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο άγχος σας ως γονιός;
Να καταφέρω να γαλουχήσω τα παιδιά μου με την υπέρτατη αξία της ευγνωμοσύνης,του αλληλοσεβασμού και της ευθυκρισίας. Να σταθώ αντάξια του πιο σοβαρού ρόλου που μου ανάθεσε η ζωή και το χέρι του Θεού, να παραδώσω στην κοινωνία ανθρώπους με κοινωνική παιδεία και υπευθυνότητα.

– Πώς είναι η μαμά Νίνα Λοτσάρη και πώς μπορεί να συνδυάζει εξίσου καλά την ενασχόληση με την οικογένεια και τις πολύωρες και απαιτητικές επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Θέλω να πιστεύω ότι για σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, τα καταφέρνω καλά λόγω της οργανωτικής και παράλληλα ευαίσθητης φύσης μου. Με άλλα λόγια, δεν μου αρέσει να θυσιάζω τίποτα για να αντεπεξέρχομαι στις οικογενειακές και εργασιακές μου υποχρεώσεις, απλά κρατάω ισορροπίες και θέτω προτεραιότητες.

– Μπορείτε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του infokids.gr μια ερώτηση, μια απορία ή μια ατάκα της κόρης σας που σας εντυπωσίασε ή σας έφερε σε δύσκολη θέση;
Όταν βαφτισα το γιο μιας φίλης μου, μετά την όλη διαδικασία, αναρωτιόταν όλη μέρα γιατι τα γεννητικά όργανα του αγοριού είναι τόσο διαφορετικά από των κοριτσιών και για ποιο λόγο! Περιττό να σας πω την ατελείωτη συνομιλία μας πάνω στο επίμαχο θέμα!

– Ποια δραστηριότητα που κάνετε μαζί με την κόρη σας σας ευχαριστεί περισσότερο;
Όταν καθόμαστε παρεούλα αγκαλιά και ακούμε με τα ακουστικά μουσικές απʼ όλο τον κόσμο ανακαλύπτοντας τα κοινά γούστα μας και στη μουσική!

– Ποια είναι τα φετινά σας επαγγελματικά σχέδια;
Από Φλεβάρη θα ενσαρκώσω στη σκηνή του Badminton Theatre τη μεγάλη ερμηνεύτρια Δανάη Στρατηγοπούλου στη μουσική παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» σε λιμπρέτο του γνωστού μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα και συνεργάτη μου τα τελευταία χρόνια στην Ε.Λ.Σ, και σκηνοθεσία-χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου. Επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα τραγουδήσω σε μια όπερα του συνθέτη Θεοδώρου Στάθη με θέμα τα μάρμαρα του Παρθενώνα! Και έπονται και άλλα!

– Η κόρη σας έχει πάρει καθόλου την καλλιτεχνική σας φλέβα; Παρακολουθείτε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες μαζί της; Θα την ενθαρρύνατε να ασχοληθεί ενεργά με τον καλλιτεχνικό χώρο;
Εύχομαι απλά να έχει την υγεία της και εμείς ως γονείς της πιστεύω ότι της δίνουμε αρκετά ερεθίσματα παρακολουθώντας παραστάσεις και συναυλίες έτσι ώστε κάποια στιγμή να βρει το δρόμο της είτε έχει να κάνει με τον καλλιτεχνικό χώρο είτε όχι. Η τελική απόφαση ούτως ή άλλως θα είναι οι γονιδιακές τάσεις της!