Να φυλάξω τα βλαστοκύτταρα του μωρού μου;

Πολλοί είναι οι γονείς που όσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού τόσο φουντώνει και η αγωνία τους για το τι θα κάνουν αναφορικά με τη λήψη βλαστοκυττάρων. Tο αίμα που λαμβάνεται από τον ομφάλιο λώρο, αφού αυτός αποκοπεί από το μωρό, είναι πολύτιμο, ακριβώς επειδή περιέχει κύτταρα που «φτιάχνουν» αίμα (αιμοποιητικά) και τα οποία αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην ίαση αιματολογικών νοσημάτων, όπως η λευχαιμία.
H κρυοσυντήρηση των κυττάρων του ομφάλιου λώρου που ενδεχομένως σας έχει προτείνει ο γυναικολόγος σας, λοιπόν, είναι μια κίνηση που μπορεί να σώσει ζωές. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο ειδών τράπεζες κρυοσυντήρησης: oι δημόσιες και οι ιδιωτικές.

Η Cryo-Save, η Μεγαλύτερη Οικογενειακή Τράπεζα Φύλαξης Βλαστικών Κυττάρων της Ευρώπης, φυλάει στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις της πάνω από 190.000 δείγματα από το αίμα και τον ιστό ομφαλίου λώρου των νεογέννητων παιδιών και από τον λιπώδη ιστό των ενηλίκων. Τα κύτταρα αυτά μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου στη περίπτωση κάποιας μελλοντικής ασθένειας που για να αντιμετωπιστεί απαιτεί μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων. Ήδη, αρκετές ασθένειες μπορεί να αντιμετωπιστούν με τη χρήση τέτοιου είδους κυττάρων και στο μέλλον ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Λόγω της διεθνούς επιχειρηματικής της στρατηγικής, η Cryo-Save εκπροσωπείται σε περισσότερες από 43 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, με υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις επεξεργασίας και φύλαξης σε Βέλγιο (κεντρικές εγκαταστάσεις), Γερμανία, Ντουμπάι Ινδία, Νότια Αφρική και Γαλλία.


Η Cryo-Save Ελβετίας λαμβάνει πιστοποίηση για τις ασφαλείς διαδικασίες της

Η Cryo-Save Ελβετίας εξετάστηκε από την Swissmedic, την κυβερνητική υπηρεσία της Ελβετίας για θεραπευτικά προϊόντα και έλαβε θετική έγκριση για την διαχείριση των δειγμάτων βλαστικών κυττάρων που προορίζονται για φύλαξη. Η αποκτηθείσα διαπίστευση επιβεβαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες της Cryo-Save να παρέχει υψηλής ποιότητας, ασφαλείς και αποτελεσματικές διαδικασίες κατά τη συλλογή, επεξεργασία και συντήρηση βλαστικών κυττάρων από το αίμα του ομφάλιου λώρου και τμήματος από τον ίδιο τον ομφάλιο λώρο.

O Διευθύνων Σύμβουλος, Arnoud van Tulder, σχολίασε σχετικά: «Δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερες από 40 χώρες και η διασφάλιση των υψηλότερων προτύπων ποιότητας σε κάθε χώρα είναι το κλειδί της επιχειρηματική μας στρατηγικής. Η φύλαξη των βλαστικών κυττάρων μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου. Την ίδια στιγμή, είναι δική μας ευθύνη προς τους πελάτες μας να τα φυλάσσουμε σωστά για όλους και για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Η Ελβετική αυτή διαπίστευση επιβεβαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες μας και υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Cryo-Save θεωρείται πρωτοπόρος και ηγέτης στην αποθήκευση των βλαστικών κυττάρων στην Ευρώπη.”

Ένα δώρο για τους πελάτες της Cryo-Save
Για τους πελάτες, η πιστοποίηση αυτή επιβεβαιώνει ότι και οι δύο υπηρεσίες CryoCord και CryoCord+, όπως προσφέρονται από την Cryo-Save, αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη προσοχή. Η υπηρεσία CryoCord αφορά τη συλλογή και μακροπρόθεσμη αποθήκευση των βλαστικών κυττάρων που προέρχονται από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα κατά τη γέννηση ενός παιδιού. Η υπηρεσία CryoCord+ είναι μια επέκταση της CryoCord και αφορά την αποθήκευση όχι μόνο των βλαστικών κυττάρων από το αίμα του ομφάλιου λώρου αλλά και τμήμα του ίδιου του ομφάλιου λώρου. Η Cryo-Save Ελβετίας προσφέρει αυτή την πρωτοποριακή υπηρεσία από τον Απρίλιο του 2011.

“Με τη διαπίστευση που μόλις λάβαμε, σε συνδυασμό με το πρόσφατο λανσάρισμα της υπηρεσία μας, CryoCord+, οι πελάτες της Cryo-Save Ελβετίας λαμβάνουν πρόσθετη ποιοτική επιβεβαίωση από την κυβέρνηση, νιώθοντας σίγουροι ότι θα λάβουν μια εξαιρετική υπηρεσία κατά την αποθήκευση βλαστικών κυττάρων στην Cryo-Save», αναφέρει ο Operations Manager της Cryo-Save Ελβετίας, Wolfgang Rogner.

Έγκριση και από την Swissmedic
Η διαπίστευση δόθηκε μετά από σχετικό ενδελεχή έλεγχο των διαδικασίων μεταφοράς, των μέτρων ασφαλείας και του εφοδιασμού των θεραπευτικών προϊόντων που προορίζονται από την Cryo-Save Ελβετίας για μεταμόσχευση και διαπιστώθηκε πως είναι πλήρως συμμορφωμένα με τους νόμους, όπως αυτό περιγράφεται από την Swissmedic. Με αυτή την διαπίστευση, η Cryo-Save Ελβετίας λαμβάνει αναγνώριση για την κατάλληλη διαχείριση αίματος του ομφάλιου λώρου και του ομφάλιου ιστού έτοιμο για χρήση, αποκλειστικά για αυτόλογη μεταμόσχευση.