Οι περισσότεροι γονείς έλεγχουν τα παιδιά τους μέσω Facebook, σύμφωνα με έρευνα

Καθημερινό έλεγχο στο προφίλ των παιδιών τους στο Facebook κάνει μεγάλος αριθμός γονέων, προκειμένου να τα ελέγχει και να τα προφυλάσσει από τυχόν κακοτοπιές, σύμφωνα με μελέτη της Lab42.

Σύμφωνα με ένα νέο infographic που κυκλοφόρησε η εταιρεία ερευνών αγοράς Lab42, οι γονείς προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για τα παιδιά τους μέσω του Facebook, με το 43% αυτών να ελέγχει τα προφίλ τους σε καθημερινή βάση. Μάλιστα οι περισσότεροι γονείς, που συμμετείχαν στην έρευνα (72%) έχουν ακόμη και τους κωδικούς των παιδιών τους για το Facebook.

Από την μελέτη – η οποία διεξήχθη μεταξύ 500 χρηστών κοινωνικών δικτύων- προέκυψε ότι το 92% των γονέων είναι φίλοι στο Facebook με τα παιδιά τους (όλων των ηλικιών) και ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι περισσότεροι στρέφονται στο δίκτυο είναι για να καταφέρουν να μάθουν περισσότερα για τις αλληλεπιδράσεις των παιδιών τους.

Ο κορυφαίος λόγος για την παρακολούθηση των προφίλ τους (40%) φαίνεται πως είναι η ασφάλεια και ακολούθως η απλή περιέργεια (15%).

Ωστόσο, το 55% των γονέων θέλει να σιγουρευτεί ότι δεν επηρεάζει τις ασχολίες των παιδιών του στο σχολείο, στο σπίτι και σε άλλες δραστηριότητες.

Άλλες κορυφαίες ανησυχίες περιλαμβάνουν το κατά πόσο ασχολούνται εκείνα με τους φίλους και την οικογένειά τους (45%), πιθανές συναντήσεις με αγνώστους (41%), τον εκφοβισμό των άλλων (17%) ή να είναι τα ίδια θύματα εκφοβισμού (16%).

Βέβαια, αυτή η σχέση παιδιού-γονέα στο Facebook φαίνεται αμφίδρομη καθώς μεγάλο ποσοστό των παιιδών αναρτούν μηνύματα στο προφίλ των γονιών τους (54%) και σχολιάζουν τις φωτογραφίες (51%).