Οι συνταγές του έρωτα

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι σύμφωνα με το λαό και την ημέρα του έρωτα, δεν νοείται να μην προσφέρετε ένα ξεχωριστό μενού αγάπης στον έτερο σας ήμισυ. το Infokids σας προτείνει τις δικές του συνταγές του έρωτα για να εντυπωσιάσετε και να ευχαριστήσετε τον δικό σας έρωτα!

Ριζότο με γαρίδες και φινόκιο

Υλικά:

16 μεγάλες φρέσκες γαρίδες
1 ρίζα φινόκιο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 1/2 κούπα ρύζι αρμπόριο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3/4 κούπα κρασί
1 φακελάκι σαφράν σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι λευκό
πιπέρι κόκκινο σε κόκκους

Εκτέλεση:

Πλύντε και καθαρίστε καλά τις γαρίδες αφαιρώντας τα μουστάκια και κόβοντας τα ποδαράκια με το ψαλίδι κουζίνας. Αλατίστε τις και αφήστε τες στην άκρη. Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και μετά τα κόβετε σε μικρές ροδέλες. Καθαρίζετε και πλένετε το φινόκιο και το ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί ρίχνοντας μέσα και τα κρεμμυδάκια μαζί με το φινόκιο ούτως ώστε να σωταριστούν. Όταν μαραθούν αρκετά και πάρουν ένα ξανθό χρώμα προσθέτετε και το ρύζι. Σοτάρετε και το ρύζι ανακατεύοντας το συνεχώς. Ρίξτε το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Διαλύστε το σαφράν μέσα στο κρασί και σβήστε τη βράση του ρυζιού. Προσθέστε δύο κούπες ζεστό νερό, σκεπάστε το ρύζι και αφήστε το να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Όταν κοντεύει να ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ρίξτε τις γαρίδες στο ριζότο και ανακατέψτε. Αν του λείπει υγρό, συμπληρώστε πολύ προσεκτικά με λίγο ζεστό νερό. Οι γαρίδες σς 5 λεπτά είναι έτοιμες. Σερβίρετε το ριζότο πασπαλίζοντας με κόκκινους κόκκους πιπεριού.


Το επιδόρπιο της Αφροδίτης

Υλικά:

4 ακτινίδια φρέσκα
1 κουπα βατόμουρα φρέσκα
700 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
3/4 κούπας μέλι
3/4 κούπας καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα καλά κοπανισμένη

Εκτέλεση:

Κοπανίστε τη μαστίχα στο γουδί. Κόψτε σε ροδέλες τα ακτινίδια. Πλύντε καλά τα βατόμουρα και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια τα καρύδια. Σε μια πιατέλα βάλτε μερικές κουταλιές γιαούρτι και στρώστε από πάνω μερικές φέτες ακτινίδιου με βατόμουρα στα ενδιάμεσα. Πασπαλίστε καρύδια και μαστίχα. Απλώστε το υπόλοιπο γιαούρτι γαρνίροντάς το με τα υπόλοιπα ακτινίδια και βατόμουρα, περιχύστε το με μέλι , πασπαλίστε ξανά με όσα καρύδια έμειναν και τη μαστίχα και αφήστε το στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.