Οι υπέρβαροι άνδρες ξεπερνούν ευκολότερα μια μορφή καρκίνου

Το επιπλέον βάρος μπορεί τις περισσότερες φορές να είναι επικίνδυνο για την υγεία, ωστόσο οι υπέρβαροι άνδρες είναι πιθανότερο να ξεπεράσουν μια συγκεκριμένη μορφή καρκίνου του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η οποία δημοσιεύται στην Επιθεώρηση Κλινικής Ογκολογίας (Journal of Clinical Oncology) και η οποία αφορά μια επιθετική μορφή του λεμφώματος non-Hodgkin, που ονομάζεται “Διάχυτο από μεγάλα Β κύτταρα λέμφωμα (DLBCL)“.

Κάποιες έρευνες έχουν συνδέσει την παχυσαρκία με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης DLBCL. Σε άλλες μορφές καρκίνου–όπως ο καρκίνος του μαστού και του παχέος εντέρου– οι παχύσαρκοι ασθενείς ενδέχεται να έχουν χειρότερη πρόγνωση από εκείνους που είναι πιο αδύνατοι όταν διαγιγνώσκονται με τη νόσο. Έτσι τα ευρήματά της ομάδας αποτέλεσαν έκπληξη, όπως δήλωσε ο Κένεθ Κάρσον του Washington University School of Medicine στο Σεντ Λούις, ο οποίος ηγείται της έρευνας..

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές γιατί οι υπέρβαροι άνδρες με λέμφωμα επιβιώνουν περισσότερο και ο Κάρσον τόνισε ότι τα ευρήματα της έρευνας δεν αφήνουν περιθώριο στους άνδρες να παχαίνουν ή να μην αδυνατίζουν.