Οι χτύποι της καρδιάς του μουσικό cd

Κάντε τον ήχο της καρδιάς του μωρού σας μουσική. Πώς; Με τη συνδρομή της επιστήμης και της νέας τεχνολογίας, που θα μετατρέψουν το ρυθμό (tempo) της καρδιάς του εμβρύου σας σε μουσικό CD, δημιουργώντας το… προσωπικό του νανούρισμα! Πρόκειται για μια αποκλειστική και παγκόσμια πατέντα την οποία έχει κατοχυρώσει ο γιατρός και μουσικοσυνθέτης Σεργκέι Σαμπούτιν!
Αυτό που γνωρίζετε καλά είναι ότι η εγκυμοσύνη ως κατάσταση έχει διάφορες ψυχολογικές διακυμάνσεις και η μουσική έχει τη δύναμη να σας ηρεμεί, να δημιουργεί ατμόσφαιρα ζεστασιάς και θαλπωρής. Το εν λόγω CD έχει ένα λόγο παραπάνω. Το ρυθμικό τικ τακ από την καρδούλα του μωρού σας θα συντεθεί με υπέροχες μελωδίες κι εσείς ακούγοντάς το θα χαλαρώνετε, θα κλείνετε τα μάτια και θα φτιάχνετε στο μυαλό σας τις πιο όμορφες εικόνες, προάγγελο της ευτυχίας που θα ακολουθήσει. Ο δρ Σεργκέι Σαμπούτιν έχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γι’ αυτή του την επινόηση. Και είναι πολύ πιο εντυπωσιακό και χρηστικό απ’ ό,τι η τρισδιάστατη υπέρηχο-τομογραφία

Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή μέθοδο, κατά την οποία, με το απλό μηχάνημα του επιφανειακού υπερήχου, εξειδικευμένη γιατρός «πιάνει» τον ήχο της καρδιάς του εμβρύου και τον εγγράφει σε ειδικό σκληρό δίσκο. Η βάση του cd είναι συνθέσεις από συγκεκριμένα όργανα που ο ήχος τους ενδείκνυται για την έγκυο αυτή την περίοδο.
Ο γιατρός και μουσικοσυνθέτης δρ Σαμπούτιν για την ανάπτυξη αυτού του σχεδίου βασίστηκε στις έρευνες που έχουν δείξει ότι συγκεκριμένες μελωδίες βοηθούν την έγκυο να είναι ήρεμη και αισιόδοξη όλο το εννεάμηνο και το μωρό να έχει καλή σωματική και ψυχολογική ανάπτυξη. Όπως μας τονίζει ο δρ Σαμπούτιν, γενικός χειρουργός, διδάκτωρ ανατομίας και βελονιστής, το σημαντικό σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι παράλληλα με τη μητέρα έχει και το έμβρυο τη δυνατότητα να ακούει τη μουσική. Την ίδια στιγμή λοιπόν ηρεμεί και αυτό μέσα στην κοιλιά της μαμάς, κάτι που νιώθει η έγκυος. Αλλά και αργότερα, όταν πλέον θα έχει γεννηθεί, είναι σε θέση να αναγνωρίζει τη μουσική για τη δημιουργία της οποίας έχει συμβάλλει αρκετά και αν π.χ. γκρινιάζει εκείνη τη στιγμή, παύει και ηρεμεί.

Πόσο εύκολο είναι;
Πανεύκολο μας λέει ο δόκτωρ, αφού δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα υπέρηχο. Κατά τη διάρκειά του ο γιατρός ηχογραφεί τους ήχους της καρδιάς του μωρού για να τους περάσει έπειτα στον υπολογιστή, όπου υπάρχουν σε ένα πρόγραμμα οι μελωδίες που έχει συνθέσει με την ομάδα του στο στούντιό του. Στον υπολογιστή λοιπόν, πάνω στη μουσική, που έχει συνθέσει για έγκυες και μωρά προσθέτει τους χτύπους της καρδιάς του μωρού σας. Ο δρ Σαμπούτιν πιστεύει πολύ στις ιατρικές δυνάμεις της μουσικής, έχει γράψει και βιβλίο πάνω σ’ αυτό το θέμα, γι’ αυτό και επιλέγει συχνότητες, ρυθμούς και όργανα που εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους. Μας εξηγεί λοιπόν ότι υπάρχουν όργανα που δεν συνιστώνται για τους σκοπούς του music therapy. Όχι βέβαια ότι απαγορεύονται, αλλά είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση τους. Πίσω στο ιατρείο πάλι, όπου κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος, λαμβάνεται επίσης βίντεο της όλης διαδικασίας, ενώ εκτυπώνονται και τρισδιάστατες φωτογραφίες του εμβρύου που παίρνει μαζί της η έγκυος. «Είναι πολύ συγκινητική η στιγμή, μας λέει ο δρ Σαμπούτιν, που η γυναίκα και ο σύζυγός της παίρνουν τις φωτογραφίες του μωρού τους. Συχνά φεύγουν δακρυσμένοι από το ιατρείο».

Info
Δείτε τις μουσικές παραγωγές του δρ Σαμπούτιν στο www.sonarstudio.gr ή επικοινωνήστε στο 210 7712606.