«Οι Grimm στη χώρα του πηλού» στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής (12/5)

Με αφορμή τον εορτασμό από τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών Grımm, το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής και το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι Grimm στη χώρα του πηλού” το Σάββατο 12 Μαΐου στις 11 το πρωί.
Ο δάσκαλος κεραμικής Νίκος Λιάρος θα καθοδηγήσει τα παιδιά και τους γονείς τους στην κατασκευή από πηλό ηρώων από τα παραμύθια των Grimm και στη συνέχεια με την βοήθεια του αφηγητή Γιώργου Ευγενικού, παιδιά και γονείς θα συνθέσουν και θα αφηγηθούν ιστορίες, βασισμένες στις πήλινες δημιουργίες τους. Τι θα συμβεί όταν η κοκκινοσκουφίτσα συναντήσει τα τρία γουρουνάκια και ο κακός λύκος τον κοντορεβυθούλη;
Οι πήλινοι ήρωες θα ψηθούν και θα εκτεθούν στην έκθεση του μουσείου για λίγες εβδομάδες και στη συνέχεια θα αποδοθούν στους δημιουργούς τους.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ για το παιδί και τον γονιό και 2 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας. (τα υλικά και τα εργαλεία παρέχονται από το μουσείο, το εκπαιδευτικό απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου).

Απαραίτητη είναι η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία του μουσείου.

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: 210-3318491

Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής
Μελιδώνη 4-6, Θησείο