- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

“Ολυμπιακό” βραβείο για το περιβάλλον διεκδικούν οι Πρέσπες

Μία θέση στην τετράδα των φιναλίστ για το διεθνές βραβείο “Thiess International Riverprize”, που θεωρείται το αντίστοιχο των Ολυμπιακών για το περιβάλλον, κατέκτησαν οι Πρέσπες, χάρη στο έργο «Αποκατάσταση Υγρών Λιβαδιών και Διαχείριση της Μικρής Πρέσπας» της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.

Οι Πρέσπες, μαζί με τον ποταμό Willamette των ΗΠΑ, το διασυνοριακό ποταμό Okavango (Ανγκόλα, Ναμίμπια και Μποτσουάνα) και τον ποταμό Nushagak, επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, διεκδικούν το διεθνές αυτό βραβείο, που απονέμεται από το International River Foundation της Αυστραλίας σε φορείς ή οργανισμούς που έχουν συμβάλει στην ορθή διαχείριση ποταμών και υγροτόπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο νικητής του βραβείου, που θεσμοθετήθηκε το 1999, θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο του διεθνούς συμποσίου “Riversymposium”, που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του International River Foundation Μάθιου Ρέντι, οι τέσσερις φιναλίστ εκπροσωπούν τους υποψηφίους των μεταλλίων «στην Ολυμπιάδα του περιβάλλοντος».