- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ονειρεμένες γιορτές στο Παρίσι

Τα Χριστούγεννα στο Παρίσι ζεις το όνειρο. Φωταγωγημένες λεωφόροι, βιτρίνες, μουσικές που ηχούν από παντού και μια αίσθηση ευζωίας που λίγα μέρη στον κόσμο σου προσφέρουν, σε συνεπαίρνουν σε μια ατμόσφαιρα διάχυτης χαράς και μποέμ κεφιού. Τα βράδια την περίοδο των εορτών είναι μαγικά, γι’ αυτό όσο μείνετε βάλτε τα δυνατά σας. Γιατί στο Παρίσι πραγματικά λίγο χρόνο μπορείς να αφιερώσεις στην ανάπαυση. Η ζωή σε καλεί έξω, στους δρόμους, να περπατήσεις και να γνωρίσεις ανθρώπους και μέρη.
Δεκάδες χριστουγεννιάτικα παζάρια δίνουν μια ιδιαίτερη νότα αυτές τις μέρες, ενώ ξεχωρίζουν αυτά που στήνονται στην πλατεία Παλέ Ρουαγιάλ και μπροστά στην εκκλησία Σεν Ζερμέν. Η διαδρομή από την Αψίδα του Θριάμβου μέχρι την Πλας ντε Λα Κονκόρντ (Place de la Concorde), στο κέντρο της πόλης, έτσι όπως είναι φωτισμένη με χιλιάδες λαμπάκια, σε μεταφέρει στην πιο ονειρεμένη γιορτινή ατμόσφαιρα, αυτή που θα θυμάσαι πάντα στη ζωή σου.
Και φυσικά οι ατέλειωτες βόλτες στην αριστερή όχθη, με ζεστά κρουασάν και καπουτσίνο, τα ψώνια στη δεξιά πλευρά με τις πιο όμορφες βιτρίνες που έχεις δει, τα υπέροχα μουσεία και οι γκαλερί συνηγορούν ότι πρόκειται για μια από τις πιο συναρπαστικές αποδράσεις.

Πού θα πάτε

• Κλασικά θα ανέβεις στον Πύργο του Άιφελ, όπου 7.000 τόνοι σιδήρου απλώνονται σε 300 μέτρα ύψος. Στον δεύτερο όροφο κλείσε τραπέζι στο πολύ φρέσκο εστιατόριο και απόλαυσε την πανοραμική θέα της πόλης.
• Θα θαμπωθείς από το αριστούργημα της γοτθικής αρχιτεκτονικής στην καρδιά του Παρισιού, την Παναγία των Παρισίων.
• Θα περπατήσεις ξανά και ξανά τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων που δημιούργησε η Αικατερίνη των Μεδίκων και είναι μία από τις ωραιότερες στον κόσμο. Ο Ναπολέων ύψωσε την Αψίδα του Θριάμβου, όπου αργότερα προστέθηκαν τα κολοσσιαία γλυπτά που την κοσμούν και ο Τάφος του Άγνωστου Στρατιώτη, φόρος τιμής σε αυτούς που πέθαναν κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
• Θα αφιερώσεις χρόνο για το Παλάτι του Λούβρου, άλλοτε φρούριο, σήμερα μουσείο με πολύτιμες συλλογές έργων τέχνης.
• Θα πεταχτείς μέχρι τις Βερσαλλίες, βασιλικό σύμβολο και κατοικία των Γάλλων μοναρχών από τον Λουδοβίκο ΙΔ΄ έως τον Λουδοβίκο ΙΣΤ΄. Θα ξεναγηθείς στην αίθουσα των καθρεπτών, στο διαμέρισμα και το υπνοδωμάτιο του βασιλιά. Και θα απολαύσεις τον περίπατο στους περίφημους κήπους.
• Θα μπεις στη διαδικασία να βαθμολογήσεις τη διακόσμηση των καταστημάτων, που κάθε χρόνο επιδίδονται σε έναν άτυπο διαγωνισμό για την πιο λαμπερή βιτρίνα.
• Αν είσαι στο Παρίσι την Πρωτοχρονιά, θα επιλέξεις για αλλαγή του χρόνου, δύο από τα σημεία που ανταγωνίζονται στη ρίψη πυροτεχνημάτων –Πύργος του Άιφελ και Μονμάρτρη- δημιουργώντας μια φαντασμαγορία στον ουρανό.
• Για τη μέρα της αργίας –όπου τα πάντα είναι κλειστά- άσε την επίσκεψη στην Disneyland. Θα γίνεται το αδιαχώρητο, αλλά δεν πειράζει, γρήγορα θα μοιραστείς με τους υπόλοιπους το μεθύσι της χαράς.

Πακέτα διακοπών

Τετραήμερα πακέτα μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου Heronia στην πόλη του φωτός, όπου περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια με την Air France, διαμονή στο ξενοδοχείο Only Suite, τεσσάρων αστέρων, κοντά στο αεροδρόμιο, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, διήμερη επίσκεψη στη Eurodisney (περιλαμβάνεται η είσοδος), κρουαζιέρα στο Σηκουάνα και ξενάγηση στο Λούβρο και τις Βερσαλλίες.

Πενθήμερο ταξίδι με το Travel Plan. Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή στο ξενοδοχείο Novotel Tour Eifell, 4 αστέρων με πρωινό, ολοήμερη μεταφορά και ξενάγηση στο Λούβρο και τις Βερσαλλίες.

Hot tip
Ό,τι καλύτερο θα βρείτε στο Παρίσι για περιποίηση wellness και spa θεραπείες ακούει στο όνομα Spa de Cinq Mondes (6, Square de l’Opéra Louis Jouvet, 75009 Paris
Τηλ.+33(1)42660060). Εδώ προσφέρονται ειδικές θεραπείες που βασίζονται σε πανάρχαια μυστικά ευεξίας.