- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ο Άρειος Πάγος στηρίζει τις εγκύους

Σύμφωνα με τελευταίες αποφάσεις, ο Αρειος Πάγος διευρύνει το δικαίωμα νομικής προστασίας των εγκύων γυναικών, καθώς αποφαίνεται ότι δεν μπορούν να απολυθούν, ανεξάρτητα από το εάν ο εργοδότης τους γνωρίζει ή όχι ότι περιμένουν παιδί.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας το ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε υπάλληλο που εργαζόταν σε κατάστημα της Κορίνθου, κρίνοντας ότι είναι άκυρη η καταγγελία της σύμβασης εργασίας της, διότι έγινε ενώ αυτή ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης και χωρίς ο εργοδότης της να επικαλείται σπουδαίο λόγο για την απόλυσή της.

Το επιχείρημα του εργοδότη ότι πληροφορήθηκε δέκα ημέρες μετά την απόλυσή της πως η εργαζόμενη ήταν έγκυος δύο μηνών, απορρίφθηκε. Οπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, η προστασία του νόμου (1483/84) στην έγκυο εργαζομένη ισχύει ανεξάρτητα από τη γνώση ή μη του εργοδότη, ακόμη και στην περίπτωση που αυτή απασχολείται με απλή σχέση εργασίας. Σε αντίθεση με τον παλαιότερο νόμο του 1980, που απαιτούσε να γνωρίζει ο εργοδότης ότι η υπάλληλός του περιμένει παιδί.

Οι αρεοπαγίτες επικαλούνται τη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η απόλυση εργαζομένης, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της όσο και για το χρονικό διάστημα ενός έτους μετά τον τοκετό ή κατά την απουσία της για μεγαλύτερο χρόνο, λόγω ασθενείας που οφείλεται στην κύηση ή τον τοκετό.

Η μοναδική περίπτωση που επιτρέπεται η απόλυση εγκύου είναι να υπάρχει σπουδαίος λόγος που να δικαιολογεί την καταγγελία. Ωστόσο, ως σπουδαίος λόγος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ενδεχόμενη μείωση της απόδοσης της εργασίας της εγκύου, που οφείλεται στην εγκυμοσύνη της.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του εργοδότη που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, η οποία είχε δικαιώσει την απολυμένη έγκυο.
Πηγή: www.kala-nea.gr