Ο γάμος οδηγεί τις γυναίκες στο ποτό;

Ότι ο γάμος αλλάζει πολλά πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Βέβαια, για το ότι είναι υπεύθυνος για τη συνήθεια πολλών παντρεμένων γυναικών να καταφεύγουν στο ποτό, έχουμε αντιρρήσεις, τις οποίες όμως έρχεται η Ένωση Αμερικανών Κοινωνιολόγων να καταρρίψει με στοιχεία που παρουσίασε στην ετήσια συνάντησή της.

Σύμφωνα με αυτά, οι παντρεμένες γυναίκες πίνουν περισσότερο από εκείνες που είναι ελεύθερες, διαζευγμένες ή χήρες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις συμπεριφορές των ανθρώπων σε σχέση με το ποτό κατά τη διάρκεια διαφορετικών καταστάσεων στην ζωή τους. Επανεξέτασαν στοιχεία σχεδόν 5.300 ανθρώπων σε μια έρευνα που ξεκίνησε το 1957 και έφτασε μέχρι και το 2004.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν ότι οι παντρεμένοι άνδρες πίνουν λιγότερο απ’ ό,τι οι ελεύθεροι, οι χωρισμένοι και οι χήροι, ενώ το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στις γυναίκες.

Κι ενώ μια γαμήλια συμβίωση και μια κοινή ζωή οδηγεί τους άνδρες να πίνουν πιο συντηρητικά και μετρημένα στις γυναίκες ανεβάζει το επίπεδο αλκοόλ, χωρίς βέβαια να προκύπτει από την μελέτη ότι οδηγούνται σε υπερβολικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η σύμβαση του γάμου λύεται; Οι άνδρες οδηγούνται στις παλιές τους συνήθειες δηλαδή το ποτό και οι γυναίκες… στο φαγητό!