Ο Ελληνικός Κόσμος μάς περιμένει στα εκπαιδευτικά του προγράμματα! (12-13/5)

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή τους μικρούς του φίλους, για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες! Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 12 Μαΐου
«”Παν μέτρον άριστον”… και στη διατροφή»

Σάββατο πρωί τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους πηγαίνοντας στην «αγορά» του «Ελληνικού Κόσμου». Εκεί θα κάνουν τα ψώνια για το μεσημεριανό τραπέζι, θα συζητήσουν όλα μαζί τις επιλογές τους και μέσα από πολύ παιχνίδι θα ανακαλύψουν κάποιες από τις πηγές των τροφών. Πραγματοποιώντας τις «αγορές» τους για το μεσημεριανό γεύμα, μικροί και μεγάλοι μπαίνουν στη διαδικασία να συνειδητοποιήσουν την προέλευση των τροφών και την ευεργετική επίδραση της ισορροπημένης διατροφής στον οργανισμό. Με άξονα βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία και την κινητικότητά τους, διοχετεύουν την ενέργειά τους σε δραστηριότητες γνωστικού περιεχομένου και ευαισθητοποιούνται σε θέματα που αφορούν την ισορροπημένη διατροφή.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
– Ώρα έναρξης: 11:30.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κυριακή 13 Μαΐου
«Ένας πολυπληθής μικρόκοσμος»

Η βασίλισσα μέλισσα, το εργατικό μυρμήγκι, ο τραγουδιστής τζίτζικας… Ανάμεσά μας υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος από έντομα, που συχνά δεν τον παρατηρούμε. Με το πρόγραμμα αυτό θα γνωρίσουμε το μικρόκοσμο των εντόμων, θα έρθουμε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και θα κατανοήσουμε τους νόμους που διέπουν τη φύση. Τα έντομα, τα χαρακτηριστικά τους, η οργανωμένη κοινωνία στην οποία ζουν και η ωφελιμότητά τους για την ισορροπία του ζωικού βασιλείου θα ξετυλιχθούν μέσα από ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με δημιουργικές δραστηριότητες, κατασκευές και παιχνίδια.

Νήπια και παιδιά έως Γ’ Δημοτικού

«Και οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάνε στον… “Ελληνικό Κόσμο”»

Άγνωστα και περίεργα ολυμπιακά αγωνίσματα έρχονται στο επίκεντρο και μας βάζουν σε δοκιμασίες, ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, να προσεγγίσουμε κάποιες άγνωστες πτυχές των Ολυμπιακών Αγώνων, να δραστηριοποιηθούμε και να αναδείξουμε μερικές μόνο από τις δεξιότητες που κρύβουμε! Κίνηση, παιχνίδι και δράση πρωταγωνιστούν σε αυτούς τους ξεχωριστούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δ’ έως Στ’ Δημοτικού

Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
– Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος