- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ο Ζαχαροζυμωμένος στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 11:30, θα παρακολουθήσουμε κουκλοθέατρο. Η ομάδα Πράσσειν Άλογα θα μας παρουσιάσει το Ζαχαροζυμωμένο. Ποιος είναι αυτός; Λοιπόν δείτε πώς έχει η ιστορία.

Η Ταρώ θα πλάσει τον ιδανικό σύντροφο των ονείρων της, τον Ζαχαροζυμωμένο, από ζυμάρι. Όμως, όταν θα παραβεί την μοναδική του επιθυμία, θα τον χάσει. Αναζητώντας τον, ωριμάζει σαν γυναίκα, για να ξανασμίξουν για πάντα, δημιουργώντας την δική τους ευτυχισμένη οικογένεια.

Μια performance για παιδικό και ενήλικο κοινό, με ηθοποιό και κούκλες. Ένα μαγικό ταξίδι σ’ ένα εικαστικό, μουσικό, ποιητικό παραμύθι με παιδική φρεσκάδα, χιούμορ και ευαισθησία. Ηθοποιός, ανθρώπινης διάστασης κούκλα, κούκλα Muppet σε συνδυασμό με μέλη ανθρώπινου σώματος, γαντόκουκλες, μικρές κούκλες άμεσης κίνησης, δισδιάστατες φιγούρες και μηχανικά παιχνίδια, δακτυλόκουκλες, σ’ έναν χορό μεταξύ σώματος, σκηνικού και κούκλας, γεννάν την παραμυθένια ατμόσφαιρα.

«Ο Ζαχαροζυμωμένος» βασισμένος στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης: «Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος» σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου (Εκδόσεις Πατάκη).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, ερμηνεία, κατασκευή κούκλας-κουστουμιού- σκηνικού: Εμμανουέλλα Καποκάκη
Μουσική σύνθεση: Κώστας Mπεβεράτος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Τραγούδι (ηχογραφημένο): Ευτυχία Φαναριώτη

Συμπαραγωγή του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» σε συνεργασία με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και με επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ.
Διάρκεια: 60’
Ηλικίες: 4 ετών και άνω

****
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : [email protected] Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια
Προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****