Ο “Θείος Βάνιας” του Άντον Τσέχωφ έρχεται στο Badminton

Το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ ο “Θείος Βάνιας” από το ιστορικό θέατρο του Ευγένιου Βαχτάγκοφ (Vakhtangov) και σε σκηνοθεσία του Rimas Tuminas θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι στο θέάτρο Badminton στις 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου.

Οι χαρακτήρες του Τσέχωφ, όπως τους είδε ο Tuminas και όπως ενσαρκώνονται από τους ηθοποιούς, θυμίζουν έντονα κομμάτι του εαυτού μας. Ζουν σε συνθήκες συγκρουόμενων φιλοδοξιών, φιλοσοφούν, δουλεύουν σκληρά ή τεμπελιάζουν, υπηρετούν και καταναλώνουν. Είναι πολύ διαφορετικοί, αλλά και παρόμοιοι – η ζωή του καθενός πήγε στραβά. Γιατί; Αυτό το ανακαλύπτουμε από σκηνή σε σκηνή, από τους διαλόγους, τους τσακωμούς, τις αποκαλύψεις και το σαρκασμό. Ο κόσμος ανακαλύπτει τις αρχές του θεάτρου του παραλόγου στα έργα του Τσέχωφ. Οι χαρακτήρες του λένε κάτι και μετά κάνουν κάτι άλλο, ενώ σκέφτονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Ο Θείος Βάνιας του Tuminas ασχολείται με το τι σκέφτονται οι χαρακτήρες και με το τι εξομολογούνται σε περιόδους πνευματικής αναταραχής. Κάποιες φορές είναι ασυνάρτητοι, σαν τον θείο Βάνια ή πολύ βίαιοι, όπως ο Astrov. Όμως οι εξομολογήσεις τους ξεσπούν από τις ψυχές τους τόσο ορμητικά, σαν να βγαίνει κάποιος από ένα αποπνικτικό δωμάτιο στον καθαρό αέρα.
«Ο Θείος Βάνιας μας είναι απαραίτητος σήμερα για να μας στηρίξει, να μην γίνουμε κυνικοί, αγενείς, ασυνείδητοι άνθρωποι», λέει ο Rimas Tuminas. «Με όλα όσα αντιμετώπισε στη ζωή του, δεν έχασε την αρετή της εντιμότητας και συνέχισε να εργάζεται. Κοντά στο θέατρό μας, υπάρχει ένα μνημείο της Πριγκίπισσας Turandot. Ίσως θα έπρεπε να χτίσουμε ένα μνημείο στον Θείο Βάνια».

Στην καλύτερη παράσταση για τα 150 χρόνια του Τσέχωφ, από το σπουδαίο Θέατρο Βαγκτάγκοφ με τα 100 χρόνια θεατρικής ιστορίας πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι βραβευμένοι «Καλλιτέχνες του Λαού» Sergey Macovetsky, Ludmila Maksakova, Vladimir Simonov, Anna Dubrovskaya, Yury Kraskov και Galina Konovalova.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Rimas Tuminas καταπιάνεται με έργο του Τσέχωφ. Οι Τρεις Αδελφές και ο Βυσσινόκηπός του, κέρδισαν την αναγνώριση του κοινού και των κριτικών.

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Vladimir Simonov (Serebryakov Alexander Vladimirovich / συνταξιούχος καθηγητής)
Anna Dubrovskaya (Elena Andreevna / η σύζυγός του)
Yevgeniya Krevzhde/ Maria Berdinskikh (Sofya Alexandrovna –Sonya / η κόρη του από τον πρώτο γάμο)
Ludmila Maksakova (Voynitskaya Maria Vasilyevna / χήρα ενός Μυστικού Συμβούλου, μητέρα της πρώτης συζύγου του καθηγητή)
Sergey Makovetsky (Voynitsky Ivan Petrovich / ο γιος της)
Vladimir Vdovichenkov/Artur Ivanov (Astrov Mikhail Lvovich / Γιατρός)
Yury Kraskov (Telegin Ilya Ilyich / γαιοκτήμονας που κατέληξε φτωχός)
Galina Konovalova (Marina / γκουβερνάντα)
Sergey Yepishev (Yefim / εργάτης)

Πληροφορίες

Παραστάσεις:
3 & 4 Φεβρουαρίου στις 21:00
5 Φεβρουαρίου στις 19:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Α Ζώνη: 45€
Β Ζώνη: 38€
Γ Ζώνη: 30€
Δ Ζώνη: 22€
Φοιτητικό Δ Ζώνη: 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, www.viva.gr στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.Network

Θέατρο Badminton

Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
211 1010000

Δείτε το τρέιλερ με στιγμιότυπα από την παράσταση

UNCLE VANIA VAKHTANGOV THEATER από Ticketnet