- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ο Ντι Κάπριο ηγείται του “πράσινου” Χόλιγουντ

Οι σταρ του Χόλιγουντ είναι ευαισθητοποιημένοι, ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας και δεν χάνουν ευκαιρία να βγαίνουν στους δρόμους για να “διαλαλούν” τα πιστεύω τους ή προβαίνουν σε πράξεις γενικότερης κινητοποίησης. Αυτήν τη φορά με επικεφαλής τον πιο “πράσινο” και ευαισθητοποιημένο σταρ, τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, προβάλλουν ένα βίντεο και ζητούν από την Αμερική να λάβει μέτρα για τη σωτηρία του κλίματος. Ένα από αυτά, σαφώς το να χρησιμοποιεί πιο καθαρή ενέργεια. Το βίντεο λοιπόν ξεκινά και εμείς παρακολουθούμε τον Ντι Κάπριο να μας απευθύνεται πολύ σοβαρά με τη μονολεκτική φράση: “Σήμερα”. “Σήμερα”, επαναλαμβάνει η πανέμορφη Έμι Ρόσουμ, που τη θυμόμαστε από το “Φάντασμα της Όπερας”. “Τώρα”, μας τονίζει πιο επιτακτικά ο νεαρός Τσέις Κρόφορντ. “Μοιράσου το αυτό”, συνεχίζει ο Φόρεστ Γουίτακερ, για να συμπληρώσει ο Έντουαρτ Νόρτον “Γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό”.
Πώς όμως οι αστέρες του Χόλιγουντ αποφασίζουν αυτή τη χρονική περίοδο να θέσουν τη λάμψη τους στην υπηρεσία του περιβάλλοντος; “Με την εκστρατεία και το βίντεο This is our moment, θέλουμε να παρακινήσουμε τον κόσμο να στείλει ένα κατεπείγον μήνυμα στο αμερικανικό Κογκρέσο: Να εγκρίνει το πρώτο νομοσχέδιο για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια”. Και πώς θα ασκηθεί αυτή η πίεση; Πολύ απλά με το να επισκεφτούν οι Αμερικανοί πολίτες την ιστοσελίδα www.thisisourmoment.org [2]και να πιέσουν με την υπογραφή τους τους αρμόδιους ώστε να προωθήσουν αυτό το τόσο σπουδαίο νομοσχέδιο.
Όπως άλλωστε ακούγεται στο βίντεο “η καθαρή ενέργεια σταματά τη μόλυνση και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας”. Και όπως τονίζει ο Ντι Κάπριο “αυτή είναι η στιγμή μας, η στιγμή να παλέψουμε για ένα καθαρό και πιο ασφαλές μέλλον”.
Μάλιστα, οι πολίτες έχουν δύο τρόπους να δράσουν, είτε ανεβάζοντας τα δικά τους βίντεο με θέμα την καθαρή ενέργεια είτε στέλνοντας απευθείας μέιλ στους γερουσιαστές.