- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ο ρατσισμός των κιλών


Η “ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο” Aishwarya Rai Bachchan κατηγορείται ότι πρόδωσε τη χώρα της επειδή δεν έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Οργή προκάλεσαν οι φωτογραφίες που δείχνουν την Aishwarya Rai Bachchan, η οποία γέννησε πριν από επτά μήνες, με διπλοσάγονο! Η 38χρονη, πρώην Μις Κόσμος 1994, και επιτυχημένο αστέρι του Bollywood είναι παντρεμένη με τον γιο ενός από τα πιο αγαπημένα αστέρια της Ινδίας.

Από τη γέννηση της κόρης της, το Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Aishwarya Rai ξεκαθάρισε ότι δεν βιάζεται να χάσει τα λίγα επιπλέον κιλά που πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.
Τόσο οι δηλώσεις της όμως, όσο και η εμφάνισή της έχουν γίνει το μεγάλο θέμα στην πατρίδα της. Πολλοί υποστηρίζουν ότι με αυτή την τακτική απογοητεύει τους θαυμαστές και την πατρίδα της. Εκείνη όμως λέει απλώς ότι απολαμβάνει τη μητρότητα.

Μια ιστοσελίδα ανάρτησε ένα βίντεο που δείχνει την Aishwarya όταν ήταν πιο αδύνατη αλλά και σήμερα και την κριτικάρουν λέγοντας ότι έχει “χρέος” απέναντι στους θαυμαστές της να διατηρείται αδύνατη και όμορφη. Μάλιστα έχουν συνοδεύσει το βίντεο με ήχους ελέφαντα!Το βίντεο το έχουν ήδη δει 500.000 άνθρωποι στην Ινδία.

“Πρέπει να μάθει από τη Victoria Beckham που γύρισε στο small λίγες εβδομάδες μετά τη γέννα” σχολιάζει κάποιος στο βίντεο ενώ το debate καλά κρατεί. “Οι Ινδές έχουν διαφορετικό σωματότυπο από τις γυναίκες της Δύσης όπως η Angelina” λένε οι υποστηρικτές της.

Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν όπως και η ίδια ότι τώρα πρέπει να εστιάσει στη μητρότητα κι όχι στη δίαιτα. “Είναι μια αληθινή γυναίκα που πρέπει να προσέχει το παιδί της. Πρέπει να νοιάζεται περισσότερο για την υγεία τους και την ανάπτυξή του. Αν κάνει δίαιτα πώς θα μπορέσει να το θηλάσει;” αναρωτιέται κάποιος.

Τα θέματα που τίθενται είναι πολλά; Γιατί είναι υποχρεωτικό μια γυναίκα να είναι skinny; Πόσο φυσιολογικό και υγιές είναι να συμβαίνει αυτό σε γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει; Πρέπει μια γυναίκα να κάνει δίαιτα ενώ θηλάζει; Τα πρότυπα της ομορφιά και η δύναμη της εικόνας μας κάνει να ξεχνάμε τι πρέπει να μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους: ένα παιδικό χαμόγελο, ένα χάδι, η φροντίδα και η αγάπη κι όχι ένα κιλό περισσότερο ή λιγότερο. Ας αντισταθούμε. Όμορφο είναι το φυσιολογικό.