Πάμε Βερολίνο για το μαραθώνιο των παραμυθιών

Χορτάσατε γύρω σας παραμύθια ή θέλετε κι άλλο; Τότε κάντε το σωστά: κλείστε το συντομότερο μια low cost πτήση για Βερολίνο και ταξιδέψτε με τα παιδιά στη γερμανική μητρόπολη που, από 4 μέχρι 21 Νοεμβρίου, μεταμορφώνεται σε απέραντη παραμυθούπολη με αφορμή το 21ο Φεστιβάλ Παραμυθιού.
Τουλάχιστον 70.000 πιτσιρίκια, γονείς αλλά και ενήλικοι σε οξεία κρίση παλιμπαιδισμού συρρέουν κάθε χρόνο στο Βερολίνο να ακούσουν μαγικές ιστορίες από τα χείλη ηθοποιών και συγγραφέων παραμυθιών στο μεγαλύτερο φεστιβάλ παραμυθιού στον κόσμο, με 850 events σε 350 διαφορετικά σημεία της πόλης.
Ιστορίες με δράκους και νεράιδες στο Μουσείο της Περγάμου, παραμύθια με γίγαντες και ξωτικά στο Guggenheim, αφηγήσεις από διάσημους παραμυθάδες, εργαστήρια διήγησης, κουκλοθέατρο, θεατρικά δρώμενα και μουσικά χάπενινγκ με αφορμή διάσημες ιστορίες του Ντίκενς, του Άντερσεν, του Αισώπου. Φέτος, το μότο του φεστιβάλ είναι «Από το Ρίο Γκράντε ως τη Γη του Πυρός» και έχει να κάνει με παραμύθια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, χωρίς όμως να λείψουν και θρύλοι από διάφορες γωνιές της γης.
Highlight, ο μαραθώνιος παραμυθιού το Σαββατόβραδο 20 Νοεμβρίου, πέντε ώρες non stop διήγησης ιστοριών από τη Χιλή, την Κούβα, τον Αμαζόνιο, παρέα με την «Κοκκινοσκουφίτσα», τη «Χιονάτη», τον «Παπουτσωμένο Γάτο» και άλλες κλασικές ιστορίες από τη συλλογή των αδελφών Γκριμ, για να ταξιδέψετε μικροί μεγάλοι ως τα πέρατα της Παραμυθοχώρας με αφετηρία το Βερολίνο.