Πάρτε μέρος στο Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας

Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί πρωτεύοντα στόχο στην παγκόμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για ένα καλύτερο περιβαλλοντικά μέλλον. Η WWF Ελλάς σε συνεργασία με την helesco, συνδιοργανώνει φέτος το Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΕΞΕ). Το «ΠΕΞΕ» υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευφυής Ενέργεια – Ευρώπη» και διοργανώνεται σε 10 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το «ΠΕΞΕ» είναι ένας διαγωνισμός που διεξάγεται μεταξύ νοικοκυριών από όλη την Ευρώπη, στο τέλος του οποίου θα αναδειχθεί η εθνική ομάδα εκείνης της χώρας που πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Παράλληλα, τα νοικοκυριά κάθε χώρας θα συναγωνιστούν μεταξύ τους για την ανάδειξη του εθνικού πρωταθλητή, με τα ίδια πάντα κριτήρια. Για την ανάδειξη του νικητή, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τόσο οι αλλαγές στη συμπεριφορά των «καταναλωτών ενέργειας» όσο και η λήψη αποδοτικών δομικών μέτρων μέσα στα σπίτια.
Η συμμετοχή στο «ΠΕΞΕ» είναι πολύ απλή. Ο Λογαριασμός Εξοικονόμησης Ενέργειας, θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την κατανάλωση σας, να υπολογίσετε τις μελλοντικές σας δαπάνες και, κυρίως, να λάβετε εκείνα τα μέτρα που θα μειώσουν το ενεργειακό σας αποτύπωμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταχωρήσετε τα στοιχεία από τους λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κτλ). Δεν απαιτείται καμία ειδική γνώση για να λάβετε μέρος, ούτε θα απαιτήσει πολύ από τον χρόνο σας.
Στο τέλος του διαγωνισμού, τα νοικοκυριά που υιοθέτησαν την καλύτερη ενεργειακή στρατηγική θα λάβουν σημαντικά δώρα που θα τα βοηθήσουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο την ενεργειακή τους κατανάλωση. Ταυτόχρονα, όλοι οι συμμετέχοντες θα εξοικονομήσουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους μα, πάνω από όλα, θα συνειδητοποιήσουν πως ο καθένας από εμάς μπορεί με απλούς τρόπους να πετύχει τους Ευρωπαϊκούς στόχους στην καθημερινή του ζωή.

ΠΗΓΗ: www.wwf.gr