- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Παίζουμε με τα παιδιά μας

Διασκεδαστικά παιχνίδια, που μπορούμε να παίξουμε κάθε φορά που έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο. Καλή διασκέδαση!

Α. “Κηπουροί Πατάτας”!

Γι’ αυτή τη δραστηριότητα θα χρειαστούμε 1 πατάτα, 3 οδοντογλυφίδες και ένα ποτήρι. Και πολύ γρήγορα, το παιδί μας θα μπορεί να παρατηρήσει τη θαυμαστή ανάπτυξη μιας ρίζας!

Τι κάνουμε: περνάμε τις οδοντογλυφίδες χιαστή στο πάνω μέρος της πατάτας. Γεμίζουμε νερό το ποτήρι και στηρίζουμε στο χείλος του τις οδοντογλυφίδες. Προσέξτε ώστε το νερό, να καλύπτει περίπου τη μισή βυθισμένη πατάτα μας.

Σε 6-7 ημέρες, θα δείτε ότι η πατάτα έχει βγάλει ρίζες μέσα στο νερό! Ενώ στο επάνω τμήμα της, που είναι έξω από το νερό, μεγαλώνουν βλαστάρια!

Περνώντας οι μέρες, τα βλαστάρια θα πρασινίσουν και θα έχετε ένα όμορφο φυτό! Ο μικρός κηπουρός σας θα καμαρώνει για το επίτευγμά του!

Πηγή: Μπένετ, Σ., Μπένετ Ρ. (1996), “365 μέρες χωρίς τηλεόραση: δημιουργικές ιδέες για σας και το παιδί σας” Στηβ και Ρουθ Μπένετ, εκδόσεις Καστανιώτη, σελ. 269

Β. “Η λίστα του σούπερ μάρκετ”!

Σήμερα, θα πάμε στο σούπερ μάρκετ με μια διαφορετική λίστα! Τα ψώνια μας δεν θα είναι γραμμένα, αλλά ζωγραφισμένα!

Τα πιτσιρίκια θέλουν πάντα να συμμετέχουν στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, και με αυτό το παιχνίδια, η χαρά τους θα είναι μεγάλη.

Πριν αναχωρήσετε λοιπόν για το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο ή τη λαϊκή αγορά, δώστε στο παιδί χαρτιά να ζωγραφίσει όλα όσα θέλετε να αγοράσετε.

Εσείς του υπαγορεύετε: “χρειαζόμαστε 1 καρπούζι, 10 πορτοκάλια, χαρτοπετσέτες, γάλα…” και ο μικρός δημιουργός καταγράφει με το δικό του τρόπο τα απαραίτητα ψώνια του σπιτικού σας.

Αυτή η ασυνήθιστη λίστα του σούπερ μάρκετ, θα το κάνει να αισθάνετε υπερήφανο για τη συνεισφορά του!