Αρχική Infokids Συνταγές Πανακότα με γιαούρτι και πεπόνι

Πανακότα με γιαούρτι και πεπόνι

Ένα δροσερό ιταλικό ελαφρύ γλυκό, ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα καλοκαιρινό γεύμα με φίλους αλλά και για απογευματινό γλυκάκι των παιδιών!

Υλικά:

Για την πανακότα:

1000 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
350 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
120 γραμμ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας (20 γραμμ.)

Για τη σος:

1 μικρό πεπόνι
50 γραμμ. ζάχαρη
500 ml χυμός πεπονιού

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολ με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζελατίνα αφού τη στύψουμε καλά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί. Μόλις κρυώσει, το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Στο επόμενο στάδιο φτιάχνουμε τη σος πεπονιού. Καθαρίζουμε το πεπόνι και πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ανακατεύουμε τον χυμό, λίγη ζάχαρη (2-3 κ.σ.) και τους κύβους. Μοιράζουμε τη σος στην πανακότα, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του χυμού με τα κομμάτια πεπονιού και σερβίρουμε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.