Αρχική Infokids Συνταγές Παπαρδέλες με σάλτσα άγριων μανιταριών

Παπαρδέλες με σάλτσα άγριων μανιταριών

Τα ζυμαρικά είναι ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που πάντα βγάζει ασπροπρόσωπη την νοικοκυρά. Για σήμερα σας προτείνουμε να ξεφύγετε από την κλασική επιλογή των σπαγγέτι και να σερβίρετε παπαρδέλες με σάλτσα άγριων μανιταριών.

Υλικά:

250 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
500 γραμ. παπαρδέλες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλό άγρια μανιτάρια χοντροκομμένα
100 γραμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοκομμένο
120 ml ζωμός λαχανικών ή κότας
100 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε κόκκους
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ενώ προσθέτετε και τα άγρια μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών ή κότας και τον αφήνετε να βράσει για 5 έως 7 λεπτά. Χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και την τριμμένη παρεμεζάνα. Σιγοβράζετε για 3 λεπτά. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνετε. Ρίχνετε τις παπαρδέλες στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα μανιταριών και το ανακατεύετε καλά ούτω ςώστε η σάλτσα να απλωθεί ομοιόμορφα παντού. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο δενδρολίβανο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.