Πατάτες ροστί με κρεμμύδια

Η σημερινή μας γευστική πρόταση είναι πατάτες ροστί με κρεμμύδια. Ένα παραδοσιακό ελβετικό πιάτο που γίνεται εύκολα και γρήγορα, προσφέροντας νοστιμια στους ουρανίσκους!

Υλικά:

1 1/2 κιλό πατάτες με τη φλούδα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
60 γραμμ. βούτυρο
2 κλωναράκια θυμαριού ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τις πατάτες για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Τηγνίζετε σε χαμηλή θερμοκρασία τα κρεμμύδια και τα κλωναράκια θυμαριού σε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σε 20 γραμμάρια βούτυρο, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τρίψτε τις στον τρίφτη όπως θα τρίβατε το τυρί. Προσθέστε στις πατάτες, το μίγμα με τα κρεμμύθδια και αλατοπιπερώστε. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε μέσα το μιγμα με τις πατάτες. Ψήνετε για 40 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.