- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πείτε τις γιορτινές σας ευχές με ένα Αλεξανδριανό!

Από τα μέσα του 19ου αιώνα, η 12η Δεκεμβρίου έχει καθοριστεί ως η ημέρα του Αλεξανδριανού, η οποία παραδοσιακά γιορτάζεται στις Η.Π.Α. Η μέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία έκφρασης όμορφων συναισθημάτων στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και όπως την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προσφέρουμε λουλούδια, έτσι την Ημέρα του Αλεξανδριανού προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα Αλεξανδριανά– ένα έθιμο το οποίο αρχίζει και αποκτά αρκετούς φίλους σε όλη την Ευρώπη.

Η ημερομηνία αυτή, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, είναι η ημέρα που πέθανε ο Joel Poinsett. Όντας ο πρώτος πρέσβης των Η.Π.Α στο Μεξικό, έφερε το Αλεξανδριανό στη χώρα του πριν από περίπου 200 χρόνια, οπότε και το φυτό ονομάστηκε Poinsettia προς τιμήν του. Με αφετηρία την Αμερική, το Αλεξανδριανό ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του για την κατάκτηση του κόσμου και στα μέσα του 19ου αιώνα, το Αμερικανικό Κογκρέσο όρισε την 12η Δεκεμβρίου ως Poinsettia Day (Ημέρα του Αλεξανδριανού) για να τιμήσει τον διπλωμάτη και μεγάλο φίλο του φυτού.

Στην Ευρώπη, το Αλεξανδριανό βρίσκεται αρκετά χρόνια τώρα στην κορυφή της λίστας των φυτών που πρωταγωνιστούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και έχει γίνει το πλέον απαραίτητο συμπλήρωμα της εορταστικής διακόσμησης και ιδανική βάση για όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις. Παράλληλα, στη Γαλλία έχει πάρει την ξεχωριστή ονομασία «Αστέρι της Αγάπης» (Etoile d’Amour).
Ένα δημοφιλές δώρο, που διαθέτει φινέτσα, ομορφιά, ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων, το οποίο με τα κατάλληλα υλικά και αξεσουάρ, την κατάλληλη προετοιμασία και λίγη προσπάθεια μπορεί να ικανοποιήσει κάθε προτίμηση και γούστο, με ιδιαίτερα πρωτότυπες προτάσεις διακόσμησης και να προσφέρει ιδέες για να δημιουργήσετε μόνοι σας μερικές από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές διακοσμήσεις για τις φετινές γιορτές.