Περιστέρι: Κατασκηνώσεις για οικονομικά αδύναμα παιδιά

Το καλοκαίρι δεν είναι μακριά και οι κατασκηνώσεις είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες λύσεις για τα παιδιά για να περάσουν ένα μέρος των διακοπών τους με δράση, ψυχαγωγία, γνώση και εμπειρία.
Κατασκηνωτικά προγράμματα για τη συμμετοχή παιδιών οικονομικά αδύνατων οικογενειών ηλικίας από 6 έως 15 ετών (έτος γέννησης από 1995 έως και 2004), που είναι δημότες Περιστερίου, διοργανώνει ο Δήμος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι κατασκηνώσεις αφορούν τις περιόδους:

• Από 18 Ιουνίου μέχρι και 29 Ιουνίου

• Από 29 Ιουνίου μέχρι και 10 Ιουλίου

• Από 11 Ιουλίου μέχρι και 22 Αυγούστου

• Από 22 Αυγούστου μέχρι και 02 Αυγούστου.

Οσοι από τους ενδιαφερόμενους γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στα προγράμματα αυτά, παρακαλούνται να υποβάλλουν τα παρακάτω απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την Δευτέρα 31 Μαΐου, στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Περιστερίου (ΟΚΑΔΗΠ), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

1. Μία πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού.

2. Ιατρική βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι το παιδί έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στα προγράμματα και δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα.

3. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.

4. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα, ότι ο ασφαλιστικός του φορέας δεν υλοποιεί κατασκηνωτικά προγράμματα.

5. Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας παιδιού.

6. Φορολογική δήλωση του γονέα (θεωρημένη από την οικεία εφορία). Σε περίπτωση που ο γονέας δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, υπεύθυνη δήλωση περί μη υποβολής, θεωρημένη από την οικεία εφορία.

7. Προκειμένου να ληφθούν υπόψη κοινωνικά κριτήρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να καταθέσουν, την επιμέλεια του παιδιού, βεβαίωση πολυτέκνου ή τρίτεκνου, κάρτα ανεργίας, κ.λπ.