Ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων και αντιδράσεις γονέων

Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» ύψωσε το πανό της το μέλος του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθηνών, Διονυσία Αθανασοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Κατά την ακρόαση των φορέων και όταν η Διονυσία Αθανασοπούλου πήρε το λόγο κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι με τους χειρισμούς στο θέμα των καταλήψεων επιχειρεί να μετατρέψει τους μαθητές σε “χαφιέδες”.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν τις αντιδράσεις των βουλευτών. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθηνών επέμεινε στις καταγγελίες και ανάρτησε το πανό στην αίθουσα που συνεδρίαζε η επιτροπή. Εξερχόμενη από την αίθουσα και σε διάδρομο του ισογείου, ξανάνοιξε το πανό, προκειμένου να το επιδείξει στους δημοσιογράφους.

Αμέσως μετά οδηγήθηκε στο γραφείο του φρουράρχου της Βουλής, όπου και παρέμεινε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια αποχώρησε με συνοδεία αστυνομικού έως την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Μαθητών αναφέρει: “Αξιοποιήσαμε την παραπάνω συζήτηση για να καταγγείλουμε την όξυνση της ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων” και εξηγεί ότι στο πλαίσιο αυτό η Διονυσία Αθανασοπούλου ανήρτησε το πανό.

Η Συνομοσπονδία σε άλλη ανακοίνωσή της για την κατάσταση στα σχολεία, εκφράζει την σφοδρή της αντίδραση στην εισαγγελική παρέμβαση για τις καταστροφές που έχουν συντελεστεί σε ορισμένα σχολεία. “Ο ανώτατος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητά από όλες τις εισαγγελικές αρχές, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, να προχωρούν σε αυτόφωρη διαδικασία όπου εκτιμούν ότι υπάρχει εγκληματική δράση μέσα στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Δεν αποκλείει και αυτή ακόμα τη σύλληψη ανήλικων. Ζητείται δε η συμβολή των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου, οι οποίοι «κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις». Φαίνεται για να λειτουργήσει το «νέο» σχολείο δεν χρειάζεται βιβλία αλλά χρειάζεται τον εισαγγελέα του”, σημειώνει.
Πηγή: www.enet.gr