- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πρακτική άσκηση σε αποφοίτους προσφέρει το υπ. Παιδείας

Ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε αποφοίτους τόσο τεχνικών όσο και άλλων σχολών, σε συνεργασία με επιχειρήσεις ανά την χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους αποφοίτους και σε επιχειρήσεις και, σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος είναι η προετοιμασία των νέων για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας(;)

Σε πρώτη φάση, στο πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους» τέθηκαν οι Απόφοιτοι Τεχνικής Εκπαίδευσης, ειδικά των τελευταίων 2-3 ετών, ενώ στη συνέχεια σχεδιάζεται επέκταση του προγράμματος και σε αποφοίτους άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Το πρόγραμμα προβλέπει 6ωρη καθημερινή μαθητεία, για έξι μήνες, σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας. Το υπουργείο, λοιπόν, απευθύνει πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος στις επιχειρήσεις, μέσα από την σελίδα www.mathiteia4u.gov.gr [2]. Στους συμμετέχοντες θα δίνεται υποτροφία, το ύψος της οποίας ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, και ασφαλιστική κάλυψη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο την υποτροφία όσο και την ασφαλιστική κάλυψη των μαθητευόμενων θα τις καλύψει χρηματικά το υπουργείο Παιδείας, με κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Έτσι οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν καμιά επιβάρυνση!