- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πρωτοχρονιάτικο γλυκό: Φρούτα με σαμπαγιόν στο φούρνο

Το εορταστικό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς εκτός από νόστιμες αλμυρές συνταγές επιτάσσει και ένα εξίσου εντυπωσιακό γλυκό για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά με όσο τον δυνατόν καλύτερους οιωνούς. Η αγαπημένη μας Αλεξία Αλεξιάδου, μας προτείνει τα φρούτα με σαμπαγιόν. Μια εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας! Μεταμόρφωστε τα φρούτα σας στο εντυπωσιακότερο επιδόρπιο της πρώτης μέρας του 2012!

Υλικά:

4 μεγάλα μήλα σε φέτες
4 μεγάλα αχλάδια σε φέτες
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας λευκό ημίγλυκο κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
2 γαρίφαλα
μια λεμονόφλουδα

για την σος σαμπαγιόν:

3 κροκάδια αυγών
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα κρασί λευκό ημίγλυκο
λίγη βανίλια

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε τα φρούτα και αλείψτε τα με τον χυμό λεμονιού ούτως ώστε να μην μαυρίσουν. Βάλτε τα φρούτα σε τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη επάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε τα, ώσπου να μαραθούν. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα για τρία λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Ετοιμάστε τη σος σαμπαγιόν. Επάνω σε μπεν μαρί χτυπήστε τα κροκάδια με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και το μίγμα να πήξει και να πάρει το χρώμα του λεμονιού. Ρίξτε λίγο το κρασί, χτυπώντας συνεχώς με το χτυπητήρι των αυγών ή με ένα μίξερ χειρός, ώσπου το μίγμα να γίνει λευκό αφρώδες και να διπλασιαστεί σε όγκο, Η διαδικασία αυτή θα σας πάρει περίπου 5 λεπτά. Χτυπήστε άλλα πέντε έως 10 λεπτά ούτως ώστε να γίνει πηχτό, αφράτο και ελαφρύ.
Μεταφέρετε τα φρούτα σε μια βαθιά ταρτιέρα / πιατέλα και περιχύστε τα με την σος σαμπαγιόν. Βάλτε τα στο φούρνο στους 180ο και ψήστε τα για 15 λεπτά. Σερβίρετέ τα ελαφρά ζεστά.

** Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Ονειρικά Χριστούγεννα» της Αλεξίας Αλεξιάδου