Πρωτοχρονιάτικο φλερτ μεταξύ γαρίδας και λάχανου!

Λίγες ώρες  έχουν μείνει πριν από την αλλαγή του χρόνου! Όλοι μας τρέχουμε για τις τελευταίες προετοιμασίες, άλλοι για τα δώρα τελευταίας στιγμής, άλλοι τρέχουν για τα ψώνια και τις προμήθειες του σπιτιού, οι νοικοκυρές τρέχουν για να φτιάξουν το σπιτικό τους. Άλλοι πάλι δουλεύουν, και θα δουλεύουν μέχρι τελευταία στιγμή, σε αυτούς λοιπόν που δεν διαθέτουν χρόνο αλλά ούτε και κουράγιο για πολλές ετοιμασίες, είναι αφιερωμἐνη αυτή η σαλάτα, πρώτον γιατί φτιάχνεται γρήγορα και δεύτερον γιατί η όψη της φτιάχνει τη διάθεση και η αίσθηση της γεύση της θα σας απογειώσει. Καλή Χρονιά, Χαρούμενη-Χρυσή-Πρωτοχρονιά!  

Συστατικά

1 πακέτο γαρίδες (καθαρισμένες)

1  μέτριο άσπρο λάχανο και μισό από κόκκινο λάχανο 

3 καρότα

2 λεμόνια

αλάτι

1 ρὀδι

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα  (Βιολογικής προέλευσης)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα λάχανα, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και τα πλένετε καλά, τα αφήνετε να στραγγίξουν. Πλένετε τις γαρίδες και τις βράζετε για περίπου 10-με 12 λεπτά (αν είναι μκρές βράζουν πιο γρήγορα). Στραγγίζετε τις γαρίδες και τις αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε τα καρότα, τα πλένετε καλά και τα περνάτε από το χοντρό μέρος του τρίφτη, τα στύβετε καλά με τα χέρια σας για να φύγουν τα πολλά νερά. Μετέπειτα σε μια διάφανη σαλατιέρα βάζετε το λάχανο, τα καρότα και τις γαρίδες, ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι και τα αλατίζετε. Στο τέλος μπορείτε να τοποθετήσετε στο κέντρο της σαλάτας τη μαγιονέζα και για γαρνιτούρα μαύρες ελιές. Άλλη ωραία εκδοχή είναι αντί για μαγιονέζα να σπάσετε ένα ρόδι και να πετάξετε τους καρπούς πάνω στη σαλάτα σας, έτσι για γούρι! Καλή επιτυχία και να ‘στε καλά να την απολαύσετε!

Tip: Αν δεν θέλετε να βάλετε μαγιονέζα μπορείτε να ρίξετε σποραδικά στη σαλάτα σας ελιές καλαμών ή και πράσινες.