Πρόγραμμα ενημέρωσης-συζήτησης με το σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού “Η αγκαλιά” για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση(20/10)

Η Αγκαλιά με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που διάφοροι λόγοι (εγκατάλειψη, κακοποίηση και κοινωνικοοικονομικοί) τις πιέζουν σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό και στη μητέρα, ηθική και υλική στήριξη.

Από το έτος ιδρύσεως του Συλλόγου (1998) έχουν γεννηθεί στην αγκαλιά του περισσότερα από 1600 παιδιά. Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, από τις 12:00μ. – 2:00μ.μ. συζητάμε:

Ι. Γνωριμία με το σύλλογο – Η Αγκαλιά

«Σέβομαι τον άνθρωπο ως μοναδικό πρόσωπο στον κόσμο από τη στιγμή της σύλληψής του»

Βαρβάρα Μεταλληνού, Δρ. Θεολογίας – Φιλόλογος

Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά

IΙ. Προβληματισμοί και προτάσεις για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών (παρουσίαση με εικόνες από την ανάπτυξη του εμβρύου)

Ομιλητής: Βασίλειος Μπέλλιος, Δρ. Πανεπιστημίων Βιέννης – Αθηνών,

Μαιευτήρας–Γυναικολόγος

Στην εποχή μας η πληροφόρηση των παιδιών σχετικά με τη σεξουαλική ζωή είναι απολύτως απαραίτητη, διότι ως γνωστόν ζούμε σε ένα περιβάλλον που τα πάντα στρέφονται γύρω από το σεξ. Τα ΜΜΕ, η διαφήμιση, η διασκέδαση ευκαίρως, ακαίρως προβάλλουν οπωσδήποτε κάτι που θα έχει σχέση με το σεξ. Έτσι τα παιδιά όλων των ηλικιών έρχονται χωρίς να το θέλουν σε άμεση, σχεδόν συνεχή επαφή με θέματα σεξ. Η κατάσταση αυτή αναπόφευκτα οδηγεί τα παιδιά να προβαίνουν σε έναρξη της σεξουαλικής ζωής σε πολύ μικρότερη ηλικία απ’ ότι σε παλιότερες εποχές. Αυτό ενέχει βέβαια σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των νέων παιδιών.

Η είσοδος στη συζήτηση είναι ελεύθερη

Β. ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-12 ΕΤΩΝ:

Παίζουμε και δημιουργούμε με τα σχήματα

Εμψυχώτρια:

Σωτηρία Ορφανίδου, Εμψυχώτρια, Υπεύθυνη Ύλης ιστοσελίδας για γονείς: www.mamakid.gr

Πού βρίσκονται τα σχήματα γύρω μας; Στη φύση, στην τέχνη, στα αντικείμενα; Τα ψάχνουμε και παίζουμε μαζί τους, ζωγραφίζουμε, δημιουργούμε φτιάχνοντας τις δικές μας σχηματο-συνθέσεις!

Κόστος συμμετοχής στο εργαστήρι: 8 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: [email protected], Facebook: Ακαδήμεια Πολιτιστικό Κέντρο (Ομάδα και fan page), Twitter: akademeiagr