- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πρόσωπο: Στέφανος Τύρος

Στα χνάρια του Στίβεν Χόκινγκ ονειρεύεται να βαδίσει ένας νεαρός στην Καλαμάτα ο οποίος αν και είναι μόλις 18 ετών έχει σημειώσει εντυπωσιακές επιδόσεις τόσο στην Αστροφυσική όσο και στη Χημεία. Ο Στέφανος Τύρος, που έχει ήδη κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο στην 43η Ολυμπιάδα Χημείας, ετοιμάζει τώρα τις βαλίτσες του για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, στην Πολωνία.

Το νέο αστέρι της Αστροφυσικής δεν κατάφερε φέτος να κάνει διακοπές, καθώς, μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά έχουν «πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα» με στόχο να διακριθούν στην Πολωνία.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα Espresso δήλωσε ότι αγάπησε την Αστροφυσική, χάρη σε ένα πρόγραμμα που παρακολούθησε στο σχολείο του, στην Καλαμάτα. Ο Στέφανος έχει ήδη συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα Χημείας του 2010 στο Τόκυο και στην Ολυμπιάδα Χημείας στο Πεκίνο. Οι διακρίσεις του, αλλά και οι βαθμοί του στο σχολείο, ήταν αρκετές για να γίνει δεκτός από το Πανεπιστήμιο του Ντάραμ στην Αγγλία. Έτσι, μετά την Πολωνία, ο 18χρονος θα αρχίσει τις σπουδές του εκεί. Ο ίδιος λέει ότι «στο εξωτερικό σου δίνουν μεγαλύτερη σημασία. Αν προσπαθήσεις, ξέρεις ότι θα διακριθείς».

Πηγή: http://www.newsbeast.gr