- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πόσο κοστίζουν οι εξωσχολικές δραστηριότητες, σύμφωνα με όσα μας λέτε εσείς!

Την περασμένη εβδομάδα, ξεκινήσαμε με τους φίλους μας στο Facebook, μία συζήτηση σχετικά με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών μας. Βλέπετε, είναι η εποχή που όλοι οι γονείς αναρωτιόμαστε σε τι εξωσχολική δραστηριότητα θα γράψουμε το παιδί μας και κάνουμε τη σχετική έρευνα αγοράς… Οι τιμές ποικίλλουν. Ανάλογα με την περιοχή και το αν η δραστηριότητα γίνεται από ιδιώτη ή από το Δήμο.

Ας δούμε λοιπόν, το δικό σας ρεπορτάζ!

Το Μπαλέτο, που είναι από τις πιο περιζήτητες δραστηριότητες για τα κοριτσάκια, είναι τελικά ο πρωταθλητής στα υψηλά δίδακτρα!

Σε ιδιωτικές σχολές ζητούν από €70 μέχρι και €120 το μήνα! Στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» της φίλης μας Νάνσυ Λαγουρέτου, σχολή μπαλέτου ζητάει €50.

Στη ΧΕΝ, σύμφωνα με τη φίλη μας Νατάσα Λακιώτη, για 2 μαθήματα/την εβδομάδα, χρεώνουν €40.

Ενώ στο δήμο της Ραφήνας, μόλις €15! (Thank you Μαρία Γιωτάκη!)

Στο Μαρούσι, ιδιωτική σχολή ζητάει 120 €/μήνα και ειδικό κορμάκι για τα μαθήματα!

Η αναγνώστριά μας Σοφία Κωστάρα επικοινώνησε με το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων για να γράψει το παιδάκι της. Τα μηνιαία δίδακτρα είναι €50. Και η φίλη μας Τζούλη Δρούγα, της απάντησε ότι σε ιδιωτικό κολυμβητήριο των περιοχών Βριλήσσια-Χαλάνδρι, ζητούν €60. Σχετικά μικρή η διαφορά, λοιπόν….

Πέρυσι, όπως μας ανέφερε η αγαπητή Αικατερίνη Μίλλα, έδινε στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, για 3 φορές την εβδομάδα, 300€ για τα 2 της παιδιά. Για 9 μήνες.

Ενώ, σύμφωνα με την αναγνώστριά μας Μαίρη Ανδρεαδάκη, στο Κερατσίνι το κολυμβητήριο χρεώνεται 30€ για 3 φορές την εβδομάδα!

Όσων αφορά τα υπόλοιπα αθλήματα και δράσεις, σημειώστε ότι στο Πέραμα, ο στίβος κοστίζει 15€/μήνα για 3 φορές την εβδομάδα, στο δήμο Ραφήνας η πάλη: 15€/μήνα, ενώ στο δήμο Αγίας Παρασκευής, τα τμήματα τζούντο, ποδοσφαίρου κι ενόργανης κυμαίνονται από 80-100€/μήνα.

Σε ιδιωτικές σχολές πάλης – παγκρατίου αθλήματος, τα δίδακτρα είναι 50 € / μήνα για καθημερινή προπόνηση.

Ενώ, πάλι για το δήμο Αγίας Παρασκευής, η ζωγραφική και το θεατρικό παιχνίδι είναι στα 250 €/ έτος. Δηλαδή, αν υπολογίσουμε ότι τα τμήματα διαρκούν 9 μήνες, το κόστος είναι περί τα 28€/μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, γράφοντας το παιδάκι σας σε εξωσχολική δραστηριότητα, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τα έξοδα για τη στολή που ενδεχομένως χρειαστεί και για τα υλικά.

Δηλαδή, για το μπαλέτο, το κορμάκι και τα απαραίτητα παπουτσάκια θα κοστίσουν περί τα 30 €. Για το τζούντο η στολή περί τα 40€. Ενώ για το κολυμβητήριο, θα χρειαστεί να αγοράσετε σκουφάκι, σαγιονάρες, ολόσωμο μαγιώ τα κορίτσια και ένα μπουρνούζι. Αν πάλι γράψετε το αγοράκι σας στην πάλη-παγκράτειο, υπολογίστε περί τα 50 € για τη στολή και 100 € για τον υπόλοιπο εξοπλισμό (κράνος, ειδικά παπούτσια κ.λπ.).

Σας ευχαριστούμε πραγματικά για τη βοήθειά σας στο να συγκεντρώσουμε ενδεικτικές τιμές για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών μας. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι τιμές είναι «τσιμπημένες». Σε άλλες, αρκετά προσιτές.
Να μεριμνήσετε ωστόσο για το σημαντικότερο: να ρωτήσετε και το παιδάκι σας, ποια δραστηριότητα θα ήθελε πραγματικά να παρακολουθήσει!