- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πόσο ταιριάζουν οι latin χοροί στα παιδιά;

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο εκτονωτικός είναι ο χορός και ότι αποτελεί ένα από τους καλύτερους και διασκεδαστικότερους τρόπους άσκησης. Το ίδιο ευχάριστοι είναι οι χοροί και για τα παιδιά. Αν και οι χοροί λάτιν δεν είναι τόσο διαδεδομένοι σε παιδικές ηλικίες είναι πάντως εξίσου διασκεδαστικοί όσο για παράδειγμα οι σύγχρονοι χοροί. Το infokids μίλησε με τον κ. Νικόλα Γεωργανή δάσκαλο χορών λάτιν σχετικά με το πόσο προσελκύει τα παιδιά αυτό το είδος χορού και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μάθει ένα παιδί να χορεύει στους ρυθμούς του λάτιν.

Είναι εύκολο για τα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας να ξεκινήσουν να χορεύουν latin;
Φυσικά και είναι εύκολο εφόσον οι latin χοροί βασίζονται σε απλούς βηματισμούς που χρησιμοποιούν ακόμα και στην καθημερινότητά τους.

Αρέσει στα παιδιά αυτό το είδος χορού; Το προτιμούν από τα άλλα, καθώς έχει πιο κεφάτη και σπιντάτη μουσική;
Τους ενθουσιάζει πολύ και την προτιμούν περισσότερο από άλλα είδη καθώς η latin μουσική είναι είδος πιο ξέφρενο και δυναμικό με αποτέλεσμα να προδιαθέτει το παιδί να θέλει να μάθει.

Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί να μάθει latin χορούς;
Η ιδανική ηλικία είναι 3-4 ετών. Συνήθως σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν το βηματισμό και με τη σωστή καθοδήγηση του δασκάλου είναι εύκολη η επίτευξη ακόμα και σωστής τεχνικής. Το μάθημα σε αυτές τις ηλικίες γίνεται με ιδιαίτερο τρόπο έτσι ώστε τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού να μαθαίνουν χορό.

Χρειάζεται να έχει διδαχθεί πρώτα κάποια άλλη τεχνική χορού, π.χ μπαλέτο;
Όχι, δεν χρειάζεται. Σίγουρα οποιαδήποτε χορευτική παιδεία βοηθάει στη γρήγορη εξέλιξη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και απαραίτητη.

Σε τί βοηθάει ένα παιδί η εκμάθηση χορών;
Το παιδί μαθαίνει στην ομαδικότητα, κοινωνικοποιείται, αυξάνεται η αυτοπεποίθησή του και το σημαντικότερο γυμνάζεται (τηρεί σωστή στάση σώματος και φυσική κατάσταση).

Υπάρχει κάποιο πτυχίο που παίρνει το παιδί που διδάσκεται latin και ολοκληρώνει τον κύκλο εκπαίδευσης;
Υπάρχουν 3 μετάλλια (χάλκινο, αργυρό και χρυσό). Κάθε μετάλλιο περιλαμβάνει κάποιες τάξεις. Το παιδί σταδιακά μπορεί να αποφοιτήσει από αυτές τις τάξεις και να λάβει τα ειδικά αποδεικτικά φοίτησης που υπάρχουν για παιδιά.