Ράφτινγκ στην Αθήνα! Μια μέρα στο πιο άγριο ποτάμι της πόλης

Σαββατοκύριακο και δεν έχετε κανονίσει να πάτε κάπου; Μην ανησυχείτε, αν είστε κάτοικοι Αθηνών ή περιχώρων, μπορείτε να ασχοληθείτε με κάτι extreme, που θα σας συνεπάρει, θα σας ψυχαγωγήσει και θα σας ασκήσει. Αρκεί να κατεβείτε μέχρι το Ελληνικό, στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Εκεί, αφού μυηθείτε στα μυστικά του ράφτινγκ, έπειτα θα βουτήξετε στο πιο… άγριο ποτάμι της πόλης. Έτοιμοι λοιπόν; Φύγαμε!

Οι φίλοι του ράφτινγκ και του καγιάκ θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στην Ολυμπιακή εγκατάσταση σλάλομ του Ελληνικού μέχρι 16 Μαϊου στα πλαίσια της εκδήλωση “Κάνοε – Καγιάκ ημέρες άθλησης και ψυχαγωγίας 2010”, όπου μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στο κόσμο της περιπέτειας μέσω του ράφτινγκ και του καγιάκ.

Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι περίπου 2.000 μαθητές θα βρεθούν όλες αυτές τις μέρες στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του Ελληνικού για να έχουν μια πρώτη γνωριμία με το καγιάκ, ενώ τα Σαββατοκύριακα η ολυμπιακή πίστα θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Ακόμη κι αν δεν έχετε δοκιμάσει να κάνετε ράφτινγκ ποτέ ξανά στη ζωή σας, μην πτοείσθε. Το μάθημα εδώ ξεκινά με τις βάρκες έξω από το νερό και πάνω στο γρασίδι. Έπειτα, οι βάρκες θα πέσουν στο ποτάμι, αλλά η αδρεναλίνη θα αρχίσει να ανεβαίνει. Όσοι πάντως δοκίμασαν, μόνο θετικά είχαν αν μας πουν για την εμπειρία. Η πίστα εδώ είναι τεχνητή, οπότε δεν συμβαίνουν απρόοπτα, ενώ οι διασώστες παρακολουθούν τους επιβαίνοντες στις βάρκες σε όλο το μήκος της.

Οφέλη από το ράφτινγκ

Το ράφτινγκ δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, αλλά είναι υποχρεωτική η γνώση κολύμβησης. Σε δύσκολα ποτάμια, όμως, με μεγάλα ρεύματα και απότομες στροφές, απαιτείται εμπειρία. Ανθρωποι με προβλήματα καρδιάς καλό θα είναι να το αποφεύγουν, προκειμένου να μην αρρωστήσουν από το παγωμένο νερό του ποταμού.
Το ράφτινγκ θεωρείται σπορ αναψυχής και μία εξαιρετική μέθοδος αντι-στρες, ενώ ζεσταίνονται οι μύες σας από τις δυναμικές κινήσεις που κάνετε την ώρα που κινείται η φουσκωτή βάρκα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι της πόλης προτιμούν ολοένα και περισσότερο αυτή την αθλητική δραστηριότητα για τις εξορμήσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.hellinikonparks.gr