Αρχική Infokids Συνταγές Ρεβιθάτο Λέσβου

Ρεβιθάτο Λέσβου


Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Λέσβο που παντρεύει αρμονικά το μοσχάρι και τα ρεβίθια είναι η σημερινή μας γευστική πρόταση.

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι
1/2 κιλό ρεβίθια
2 κρεμμύδια μέτρια
λίγη σόδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε το μοσχάρι και το κόβετε σε μπουκίτσες. Το τσιγαρίζετε λίγο στο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια.
Για την προετοιμασία των ρεβιθιών πρέπει αποβραδίς να τα βάλετε σε χλιαρό νερό μαζί με μια κουταλιά αλάτι και να τα αφήσετε να μουλιάσουν μέχρι το πρωι. ο πρωί χύνετε το νερό, ρίχνετε μια κουταλιά σόδα και τα ανακατεύετε καλά, αφήνοντας το μίγμα για ακόμη μία ώρα. Μετά, τα βάζετε σε μια πετσέτα λίγα λίγα και τα τρίβετε ώστε να βγουν οι φλούδες. Εν συνεχεία, τα ξεπλένετε πολύ καλά. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα όπου έχετε το κρέας. Προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό μέχρι να τα σκεπάσει καλά. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.