Ρεβιθάτο Λέσβου: Μια παραδοσιακή συνταγή από τα ελληνικά νησιά

Ρεβιθάτο Λέσβου

Όσπρια με κρέας μαζί; Κι όμως, σε αυτή τη συνταγή γίνεται.

Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Λέσβο που παντρεύει αρμονικά το μοσχάρι και τα ρεβίθια είναι η σημερινή μας γευστική πρόταση.

Ρεβιθάτο Λέσβου:

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι
1/2 κιλό ρεβίθια
2 κρεμμύδια μέτρια
λίγη σόδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε το μοσχάρι και το κόβετε σε μπουκίτσες. Το τσιγαρίζετε λίγο στο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια.

Για την προετοιμασία των ρεβιθιών πρέπει αποβραδίς να τα βάλετε σε χλιαρό νερό μαζί με μια κουταλιά αλάτι και να τα αφήσετε να μουλιάσουν μέχρι το πρωί.

Το πρωί χύνετε το νερό, ρίχνετε μια κουταλιά σόδα και τα ανακατεύετε καλά, αφήνοντας το μίγμα για ακόμη μία ώρα.

Μετά, τα βάζετε σε μια πετσέτα λίγα λίγα και τα τρίβετε ώστε να βγουν οι φλούδες.

Εν συνεχεία, τα ξεπλένετε πολύ καλά. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα όπου έχετε το κρέας.

Προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό μέχρι να τα σκεπάσει καλά. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί.

Δείτε ακόμα:

Φακές γιαχνί με καρότα

Μανέστρα με λαχανικά

Φασόλια με ρύζι