- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Σήμερα φτιάχνουμε τη μηλόπιτα του Τζέιμι Ολιβερ

Τα μήλα είναι στο φόρτε τους. Το ίδιο και οι προετοιμασίες για τις γιορτές. Πέρα από τα πατροπαράδοτα γλυκά, σας προτείνουμε επίσης μια μυρωδάτη μηλόπιτα, υπέροχο και πανεύκολο στην παρασκευή του, γλυκό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Υλικά για τη ζύμη

225 γραμμάρια αλεύρι

140 γραμμάρια βούτυρο

85 γραμμάρια ζάχαρη

Ξύσμα λεμόνι

2 κρόκοι αυγού

Αλάτι

Υλικά για τη γαρνιτούρα

1 κομματάκι βούτυρο

Αλεύρι για το τραπέζι

2 μήλα γκόλντεν

Ξύσμα μισού λεμονιού

1 μύτη από κουταλάκι τζίτζερ σε σκόνη

λίγες σταφίδες ξανθές

1 κρόκο αυγού

30 γραμμάρια ξανθιά ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Ξεκινάμε από τη ζύμη. Ανακατέψτε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο αυγού και μερικές σταγόνες νερού, ίσα-ίσα για να πάρει η ζύμη.

2. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και αφήστε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

3. Κόβουμε τα μήλα σε οκτώ κομμάτια το ένα, σε τέσσερα το άλλο, όχι μικρότερα, θα γίνει πουρές!

4. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη, το τζίτζερ, τις σταφίδες, το ξύσμα και ελάχιστο νεράκι. Σε φωτιά για 10 λεπτά, λίγο να μαλακώσουν.

5. Αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν.

6. Πάνω σε μια επιφάνεια ή στον πάγκο της κουζίνας βάλτε αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη.

7. Βάλτε όλα τα μήλα σε μεταλλικό ταψάκι.

8. Ανακατέψτε τον κρόκο αυγού με το γάλα. Με ένα χαρτάκι περάστε τα χείλη της ζύμης, θα ροδίσει καλύτερα και θα μοσχοβολάει.

9. Ετοιμάστο το δεύτερο φύλλο και τοποθετήστε το πάνω στο ταψί. Ρολάρετε καλά τα δύο στρώματα ζύμης, να κλείσει όμορφα γύρω από το ταψάκι.

10.Περάστε πάλι λίγο από το μείγμα αυγού-γάλακτος πάνω από τα χείλη της ζύμης και πάνω από όλη την επιφάνεια της τάρτας.

11. Κάνετε πέντε-έξι μαχαιριές στην τάρτα και ψήστε 45-50 λεπτά σε φούρνο 180 βαθμών.